Opnieuw crowdfunding voor Urker schip

0

Via de maritieme crowdfunder Weforsea is vandaag een campagne gestart om de  binnenvaartonderneming Maritiem Transport Urk van de familie T.  Bakker gefinancierd te krijgen.

Via de campagne hoopt men voldoende investeerders te vinden om de aankoop van het motorschip Douwe Hendrik (1.300 ton, uit 1973) te realiseren. Dit betekent dat Teun Bakker zijn tweede schip in de vaart gaat brengen. Zijn zoon en schoonzoon treden toe als vennoot en gaan het nieuwe schip, dat wordt omgedoopt in Pieternella, bemannen.

In navolging van de familie Moors uit Urk die via Weforsea de benodigde financiering kregen voor de aankoop van het binnenvaartschip Infinita is dit project het tweede Urker schip dat via het crowdfundingplatform gefinancieerd gaat wordt.

Stapelfinanciering

Bij dit project is sprake van een zogenaamde gestapelde financiering. Niet het complete bedrag wordt via crowdfunding opgehaald; er is sprake van samenwerking tussen Weforsea en een reguliere bank (de Rabobank in dit geval) om de totaalfinanciering mogelijk te maken. Dat is voor het eerst.

Investeren via de website kan vanaf € 250. Investeerders krijgen een rendement van 7%. ‘Dit is een mooi rendement en een mooie investeringskans in een ondernemer die zich het laatste decennium bewezen heeft in de binnenvaartsector’, aldus Weforsea in de aankondiging van de actie.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.