- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOpen huis bij Nova College

Open huis bij Nova College

- Advertentie -

Delen

Het ROC Nova College in Harlingen organiseert op zaterdag 8 februari een OpenHuis voor de opleidingen VMBO Maritiem & Techniek en MBO Maritiem. Er zijn verschillende rondleidingen, doe-activiteiten en voorlichting over onder meer de binnenvaartopleidingen.  

De open dag is vooral bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8, vmbo’ers, mbo’ers en studenten die geïnteresseerd zijn in een opleiding in de maritieme sector.

Binnenvaartopleidingen

In de vaklokalen van het Nova College Maritiem kunnen bezoekers meedoen aan verschillende activiteiten, proeflessen en zijn er docenten aanwezig bij de informatiepleinen. Studenten mbo krijgen de kans om zich tijdens het OpenHuis te oriënteren op de bedrijvenmarkt in de binnenvaart en zeevaart. Er worden voorlichtingen gegeven over binnenvaartopleidingen zoals Schipper Binnenvaart en Kapitein Binnenvaart.

Er zijn die dag twee gastsprekers: Laura Dekker, die op haar veertiende de wereld rond zeilde, spreekt met haar stichting als basis over de levenslessen die zij geleerd heeft tijdens haar leven op het water. In 1979 voer Sterke Yerke met een simpel zeilvlot over de Atlantische Oceaan om olievervuiling te onderzoeken. Nu krijgt het project een vervolg om meer aandacht te vragen voor de plastic soep in de oceanen. Ook Sterke Yerke deelt zijn verhaal tijdens het OpenHuis.

Doorgroeien

De school investeert in techniek en moderne leermiddelen, zoals een apart simulatorcentrum, met geavanceerd binnen- en zeevaartsimulator en een mechatronica lokaal. Voor studenten die hun diploma voor de binnenvaart, zeevaart of scheeps- en jachtbouw hebben behaald, zijn er veel doorgroeimogelijkheden.

Op zaterdag 8 februari 2020 van 10.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom voor het OpenHuis. Het volledige programma met tijden van de sprekers, bedrijfspresentaties, voorlichting en proeflessen vind je op www.maritiemeacademieharlingen.nl/opendag.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -