- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOpen dag op ROC Friese Poort Urk

Open dag op ROC Friese Poort Urk

- Advertentie -

Delen

Zaterdag 26 januari organiseert ROC Friese Poort op de school in Urk een open dag. Van 09.30 tot 13.00 uur zijn potentiële studenten, hun ouders en volwassenen welkom. Aankomende studenten voor de opleidingen binnenvaart, koopvaardij, visserij en logistiek krijgen zo alvast een beeld bij de school waar ze mogelijk gaan studeren.

Tijdens de open dag zijn alle faciliteiten binnen de school, zoals de brugsimulatoren en de machinekamer, te bezoeken. Docenten en studenten vertellen over de opleidingen en de school. In de lokalen is lesmateriaal in te zien en er worden diverse demonstraties gegegen door studenten. Er wordt vis gebakken, bezoekers kunnen zelf oefenen op een (binnenvaart)simulator en met een VR-bril rondkijken op een koopvaardijschip.

 

1-jarige kopopleiding vakman ondernemer

Nieuw is de éénjarige kopopleiding op niveau 4 voor studenten met een niveau 3-diploma. Samen met klasgenoten zet de student in één jaar een onderneming op. Tijdens dit jaar passeren alle onderdelen van het ondernemerschap de revue zodat de student daarna klaar is zijn of haar eigen bedrijf te starten.

Ook volwassenen kunnen terecht voor informatie over diverse scholingsmogelijkheden die aangeboden worden op de locaties Urk en Emmeloord. De om- her- en bijscholingstrajecten zijn op mbo-niveau. Het onderwijs is zó ingericht dat de opleiding goed te combineren is met werk en/of gezin. Vaak kan de opleiding of cursus versneld en/of in de avonduren gevolgd worden.

 

In top 5

ROC Friese Poort helpt studenten bij het maken van de juiste studiekeuze. De onderwijsinstelling is door de Keuzegids mbo 2019uitgeroepen tot beste ROC van Flevoland en Friesland. Landelijk staat ROC Friese Poort in de top 5.

Kijk voor actuele informatie, de adresgegevens en om aan te melden op www.rocfriesepoort.nl/opendag.

foto: De school in Urk (ROC Friese Poort)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -