- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwOok Carpe Vitam is geslaagde coproductie van PC Kamp en Alpinist

Ook Carpe Vitam is geslaagde coproductie van PC Kamp en Alpinist

- Advertentie -

Delen

Nadat in maart al de Carpe Vesperum met succes was opgeleverd, heeft ook de Carpe Vitam PC Kamp verlaten. De werf in Raamsdonksveer leverde de zusterschepen volgens planning op. De twee nieuwe aanwinsten van Alpinist werden zaterdag 11 mei tijdens de dubbele open dag in de stralende zon gedoopt. Dat gebeurde in Kerkdriel, de woonplaats van eigenaar Tonny van Strien.

Na meerdere nieuwbouwprojecten weet Tonny van Strien waar het om draait bij de afbouw. Daarom koos hij ervoor om het deze keer grotendeels in eigen beheer te doen, inclusief de inkoop van onderdelen en afspraken met onderaannemers, maar wel in nauwe samenwerking met PC Kamp.

Zelfde ontwerp, andere cascobouwer

De trotse werfeigenaar Mark Douwes kijkt terug op een zeer prettige periode en een geslaagde coproductie. De Carpe Vitam is net als de Carpe Vesperum een rvs tanker van 110 bij 11,45 meter. Beide schepen beschikken over acht tanks.

Ze zijn naar hetzelfde ontwerp gebouwd, maar het casco van de Carpe Vesperum kwam uit China, dat van de Carpe Vitam uit Servië. Het is geleverd door Gebr. de Jonge.

De afbouw van de Carpe Vitam ging nóg vlotter. “Je weet wat je tegenkomt, je kunt het werk als het ware kopiëren”, zegt Mark Douwes. Toch was er veel aandacht voor de planning. “Een rvs tanker is natuurlijk meer werk dan een normale tanker… Er gaan meer uren in zitten. En als je er dan twee direct achter elkaar afbouwt, is het geweldig als het allemaal gaat zoals je gepland had.”

De Carpe Vesperum en de Carpe Vitam werden op 11 mei in Kerkdriel gedoopt. (foto PC Kamp)

Overall aan

Bij PC Kamp maken ze zich al op voor de volgende afbouw. Mark Douwes: “Onze orderportefeuille is goed gevuld. We hebben vijf tankschepen van 135 x 17,50 meter in opdracht staan. De eerste tanker komt eind deze maand in Nederland aan. Daar gaan we in juni aan beginnen.”

Dat schip is bestemd voor Unitum Barging Group. In 2022 bouwde PC Kamp voor die klant ook al het mts Boxster. “Daar mogen we er ook twee voor doen: de Mission en de Continental.”

De werf draait in de zomer gewoon door; aan een bouwvaksluiting doen ze niet bij PC Kamp. “We gaan om de beurt op vakantie; dat hebben we goed afgestemd, zodat we lekker kunnen doorwerken.”

Dat geldt ook voor Mark zelf: driekwart van de tijd heeft hij een overall aan en helpt hij volop mee en houdt hij overzicht. De lijntjes zijn kort bij deze werf.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -