- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNPRC boekt grootste omzetstijging ooit

NPRC boekt grootste omzetstijging ooit

- Advertentie -

Delen

De omzet van de NPRC is in boekjaar 2021/22 gestegen naar ruim 120 miljoen euro. Een jaar eerder was dat bijna 88 miljoen euro. Het is de grootste omzetstijging in het 87-jarig bestaan van de coöperatie.

Dat werd bekendgemaakt tijdens de algemene ledenvergadering op 8 oktober. Daar waren 155 aangesloten binnenvaartondernemers en medewerkers bijeen. Tijdens de vergadering spraken zij met bestuursleden en leden van de raad van commissarissen over de behaalde resultaten op het gebied van logistiek, digitalisering en duurzaamheid.

Onzekere en complexe tijd

Volgens CEO Femke Brenninkmeijer is momenteel sprake van een “uitzonderlijk volatiele, onzekere en complexe” tijd. Het afgesloten boekjaar (van april 2021 tot en met maart 2022) werd getekend door een volledige coronalockdown, oorlog in Oekraïne, ongekend hard stijgende prijzen voor energie en grondstoffen en extreme waterstanden. Ontwikkelingen die een grote impact hebben op de logistieke keten, van verlader tot binnenvaartondernemer.

Brenninkmeijer zette tijdens de vergadering uiteen hoe de kracht van het collectief en de gevolgde strategie van de coöperatie in dit roerige jaar hebben bijgedragen aan de stabiliteit, service en leveringsbetrouwbaarheid. Voor klanten én leden. Mede daardoor groeide het ladingpakket van 12,4 miljoen naar 14,6 miljoen ton.

Inzet op innovatie

Als coöperatie richt de NPRC zich niet primair op winstmaximalisatie. Vooral langdurige (financiële) stabiliteit en een optimale dienstverlening aan leden en klanten staan voorop. Het boekjaar is desondanks afgesloten met een nettowinst van 394.000 euro.

Naast het inspelen op de gunstige vraagontwikkeling heeft de NPRC de laatste tijd volop ingezet op innovatie in logistiek, duurzaamheid en digitalisering. Onder andere door de modal shift van suikerbieten voor Cosun Beet Company en de ontwikkeling van een digitale CO2-monitor voor leden en klanten.

De betrouwbaarheid en stabiliteit die de coöperatie aan varende ondernemers biedt, gecombineerd met een innovatieve strategie slaan aan in de binnenvaartsector, constateert de NPRC De organisatie wist afgelopen jaar, ondanks de grote vraag naar scheepsruimte in de markt, het aantal aangesloten schepen te laten groeien met 5 procent. Het ledenbestand krijgt steeds meer een Europees karakter met varende leden uit Nederland, België, Luxemburg, Polen en Duitsland.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -