- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNoord-Holland promoot digitale vaargids onder watersporters

Noord-Holland promoot digitale vaargids onder watersporters

- Advertentie -

Delen

Noord-Holland roept watersporters op om gebruik te maken van de digitale vaargids. Dat gebeurt onder het motto: varen in de provincie draait om genieten, maar ook om vlot doorvaren.

Dat kan met de digitale vaargids. Het gaat om de app RiverGuide Recreant. Naast persoonlijke route-informatie en handige vaarinformatie is het daarmee mogelijk om automatische openingsverzoeken te sturen naar de aangesloten bruggen in Noord-Holland. Met deze dienstverlening en de actuele vaarinformatie stimuleert de provincie het in konvooi varen. Zo vermindert het aantal brugopeningen en ontstaat een betere doorstroming op de weg en het water.

Persoonlijk routeadvies

Door het invoeren van de gewenste bestemming in de digitale vaargids krijgt de schipper een persoonlijk routeadvies, met daarnaast de mogelijkheid om automatische openingsverzoeken in te dienen voor de bruggen. “Dankzij deze unieke functie in de digitale vaargids weet de brugbedienaar dat de schipper eraan komt”, legt de provincie uit. “Samen met de informatie over de drukte op de weg, het openbaar vervoer en de nood- en hulpdiensten kan de brugbedienaar het beste bedientijdstip bepalen.”

Hoe meer schippers deze vaargids gebruiken, hoe meer rekening met hen gehouden kan worden, stelt Noord-Holland. “De digitale vaargids stimuleert konvooivaren, waarbij een grote groep schippers in één keer de brug passeert. Zo hoeven niet alleen schippers minder vaak te wachten bij een brug, maar heeft ook het wegverkeer baat bij minder brugopeningen. Varen op de Blauwe Golf noemen we dat.”

Blauwe Golf

Met de introductie van de automatische openingsverzoeken in de digitale vaargids roept de provincie recreatieschippers op om mee te varen op de Blauwe Golf en gebruik te maken van de app. Inmiddels zijn vijftig bruggen in Noord-Holland aangesloten en dat worden er steeds meer.

Met vragen of opmerkingen kunnen vaarweggebruikers contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of mailen naar [email protected].

De app RiverGuide Recreant (voor recreatieschippers) en de app RiverGuide (voor de beroepsvaart) zijn gratis te downloaden via de App Store en Google Play store.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -