- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe Zaanbrug is klaar

Nieuwe Zaanbrug is klaar

- Advertentie -

Delen

Op zaterdag 13 april is de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer officieel geopend. De nieuwe ophaalbrug vervangt de vorige Zaanbrug. De doorvaart voor schepen op de Zaan is verbeterd en de brug biedt ook meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

De voormalige Zaanbrug was nodig aan vervanging toe. De nieuwe brug heeft een bredere en hogere doorvaart dan voorheen, waardoor schepen gemakkelijker de brug kunnen passeren. Ook hoeft de nieuwe Zaanbrug minder vaak en minder lang open, waardoor het wegverkeer minder hinder ondervindt.

Vaart in de Zaan!

Het vernieuwen van de Zaanbrug is onderdeel van het provinciaal programma ‘Vaart in de Zaan!’. Met dit programma wil Provincie Noord-Holland de bevaarbaarheid van de Zaan verbeteren, zodat bedrijven het vervoer over water blijvend kunnen benutten en liefst nog uitbreiden. Naast het vernieuwen van verschillende bruggen en sluizen over de Zaan, zijn binnen dit programma ook bedieningstijden van bruggen verruimd en is een systeem van centrale afstandsbediening geïnstalleerd.

De nieuwe Zaanbrug is gebouwd in opdracht van de provincie en de gemeenten Wormerland en Zaanstad. De werkzaamheden zijn door de aannemerscombinatie Reimert Bouw en Infrastructuur, Gebr. Beentjes en HSM Steel Structures uitgevoerd.

Pas na het betalen van tol mochten de ‘openers’ over de brug. (foto Provincie Noord-Holland)

Opening

Tijdens de officiële opening op 13 april verrichtten gedeputeerde Jeroen Olthof van Noord-Holland, wethouder Gerard Slegers van Zaanstad, wethouder Rolf van Wanrooij van Wormerland en directeur Gerrold Steenbergen van Reimert Bouw en Infrastructuur samen de openingshandeling.

Het aanwezige publiek zag hoe zij via een toneelstuk werden gevraagd tol te betalen. Daarna mochten ze de wandeling over de nieuwe Zaanbrug voortzetten. Rondom de opening waren er verschillende activiteiten en festiviteiten georganiseerd.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -