- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws7 februari: aanmelden voor subsidie schonere motoren

7 februari: aanmelden voor subsidie schonere motoren

- Advertentie -

Delen

Voor veel scheepseigenaren is het aftellen naar dinsdag 7 februari. Op die dag opent om 09.00 uur een nieuwe ronde van de Tijdelijke Subsidieregeling Verduurzaming Binnenvaartschepen.

Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Het beschikbare geld voor Stage V- of elektrische motoren is vrijwel zeker die eerste dag vergeven.

Extra budget

Scheepseigenaren komen in aanmerking voor subsidie voor de aanschaf en installatie van drie investeringen: een Stage V-motor, elektrisch aandrijving of een SCR-katalysator (desgewenst in combinatie met een roetfilter). Maatregelen tegen geluidsemissies komen ook in aanmerking als ze rechtstreeks samenhangen met een van bovenstaande investeringen.

Vorig jaar misten veel aanvragers de boot. Vanwege de grote belangstelling heeft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat voor 2023 extra budget beschikbaar gesteld: er is 8 miljoen euro voor aanschaf van een schone motor.

Hogere subsidie per schip

Na de evaluatie van de voorgaande subsidierondes is besloten om bij SCR-katalysators ook een roetfilter toe te staan. Dit jaar is 12,9 miljoen euro beschikbaar voor dit onderdeel.

Het maximale bedrag per aanvraag ligt hoger dan vorig jaar: 400.000 euro in plaats van 200.000.

De subsidie bedraagt 40 procent van de investeringskosten. Dat percentage kan worden opgehoogd naar 50 procent voor middelgrote bedrijven en 60 procent voor kleine bedrijven.

Aanvragen kan bij RVO. Uitgebreide informatie is te vinden bij het EICB.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -