Nieuwe Havenvakschool STC opgeleverd

0

Op vrijdag 27 april is het nieuwe schoolgebouw van het Scheepvaart en Transport College aan de Waalhaven Zuidzijde/Anthony Fokkerweg opgeleverd. Op de ‘Havenvakschool’ krijgen onder meer de leerlingen die vmbo-Binnenvaart doen, les. Na de inspectie van het transparante pand werden de handtekeningen gezet en werd het pand officieel eigendom van de STC-Group.

 

(foto STC-Group)

Het gebouw wordt in juni in gebruik genomen door de docenten en leerlingen van de haven- en transportopleidingen van het STC. Het nieuwe gebouw telt 7500 vierkante meter ruimte verdeeld over vier verdiepingen. Er komt een Experience Centre waar leerlingen kunnen ervaren hoe het is om een vrachtwagen of binnenvaartschip te besturen of een container te laden of te lossen.

STC-Group investeert 14 miljoen euro
Op de locatie aan de Waalhaven worden de vmbo-opleidingen en enkele haven- en transportopleidingen van het mbo van het Scheepvaart en Transport College aangeboden. Ongeveer 800 leerlingen zullen straks het nieuwe pand betrekken.
Erik Hietbrink, voorzitter van het college van bestuur, nam de sleutels van de nieuwe school in ontvangst. “Op deze historische plaats hoort modern en goed havenonderwijs thuis. De STC-Group hoort hier in Rotterdam-Zuid te zijn en geeft met de forse investeringen van meer dan 14 miljoen euro het havenonderwijs op Zuid opnieuw een impuls.”

Nalatenschap
“Professor Rutten, de geestelijk vader van de eerste echte havenvakschool die hier in 1959 werd gesticht, zou trots zijn op wat wij hier nu in vervolg op zijn nalatenschap hebben neergezet”, stelde Hietbrink. “De haven heeft nu en in de toekomst veel goed opgeleide werknemers nodig en met deze nieuwe locatie en alle voorzieningen daarbinnen, zijn we als STC-Group nog beter in staat in die vraag te voorzien.”

In juni verhuizen de opleidingen van het oude pand aan de Waalhaven Zz 18 naar het nieuwe gebouw, dat zijn ingang aan de Anthony Fokkerweg heeft. Naar verwachting zal het nieuwe gebouw in oktober, als ook alle practica- en simulatorruimtes zijn ingericht, officieel worden geopend.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.