- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart houdt overslag Moerdijk op peil

Binnenvaart houdt overslag Moerdijk op peil

- Advertentie -

Delen

Corona heeft in 2020 weinig impact gehad op de overslag van de haven van Moerdijk. Het totale overslagvolume bleef gelijk aan dat van 2019 en bij de containers boekte de Brabantse haven zelfs een nieuw record met bijna 700.000 TEU. Dat betekent een groei van 17 procent.  

De overslag van de zeevaart daalde vorig jaar met 7 procent, zo blijkt uit de cijfers die Port of Moerdijk op 22 januari bekendmaakte. Dat werd echter gecompenseerd door de 5 procent groei bij de binnenvaart.

Brexit en Covid-19

“De daling van de zeevaart was evenzeer toe te schrijven aan de perikelen rondom de Brexit als aan Covid-19”, verklaart Port of Moerdijk in zijn toelichting. “Er kwam na een hele lange tijd een einde aan de onzekerheid met een Brexit-akkoord, waarvan overigens de echte impact nog moet blijken.”

Directeur Ferdinand van den Oever blikt terug: “De haven bewees afgelopen jaar des te meer van groot belang te zijn. Voor Nederland en onze Europese verbindingen. Voor de logistiek, distributie en industrie. In september vierden we het kunnen starten van Logistiek Park Moerdijk. We zijn klaar voor groei en ontwikkeling in een uitdagend jaar dat voor ons ligt. We kijken uit naar een positief 2021.”

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -