- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwMTS Veni gaat de strijd aan

MTS Veni gaat de strijd aan

- Advertentie -

Delen

Als casco gebouwd in Georgiu Roemenië, turn-key geleverd door VeKa Shipbuilding en afgebouwd door Breko Papendrecht is type C-tanker Veni sinds 2 oktober alweer met zijn vijfde reis onderweg voor Trendco Tankscheepvaart Coöperatie uit Dordrecht. Maatschap Veni is eigenaar van de 110 x 11,45 meter bunkertanker uit Zwijndrecht. Aan boord staan Alexander Gerritsen en Katwijker Jan van der Plas aan het roer.

Roemeense leidingstraat
Wanneer je met geld in de portefeuille over een schip uit Georgiu loopt, geïnstalleerd door Breko en onder andere uitgevoerd met een Van Wijk-bunkermast en Bornemann-pompen aan dek en je hebt toevallig een bunkertanker nodig, denk je: “Ik neem hem!” Behoudens dat specifieke en die unieke eigen wensen is er niets op aan te merken. Standaard perfect!

De Veni is een 110 meter lange bunkertanker. (foto’s Johan de Witte)

Met een weliswaar Hollands getinte, maar Roemeense leidingstraat kwam het casco deze kant op. PSI Piping realiseerde het leidingwerk in de machinekamer en voor algemene dienst.
Pon leverde een 3512 Caterpillar, die is omlijst met vakwerk van Breko-medewerkers. Werkina Werkendam verzorgde de technische werking van het schip en sloot de apparatuur aan. Kampers leverde de stuurhut en Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen vulde het comfort voor de bemanning in.

Vinger aan de pols
Marcel Roth, één van de opdrachtgevers voor de Maatschap Veni, is de man die de inbouw coördineerde. Marcel, die we kennen aan het roer van zijn eigen tanker en vorige nieuwbouw, hoeft met het mts Vici bij Dolderman en deze mts Veni van Breko niet achterover te leunen. Hij houdt kantoor en magazijn aan de Binnenkalkhaven. “Het is druk, maar echte hobbels zijn er niet. Vinger aan de pols en het loopt gesmeerd", aldus Marcel. "Er wordt goed werk geleverd. Een sportieve opstelling in die zin dat ondanks turnkey-levering overal over gepraat kan worden."

Pon leverde een 3512 Caterpillar.

Nellie Bosman en Anita Roth verzorgden de interieurinrichting voor deze schepen. Beiden op zoek naar behaaglijk wonen en eens iets anders kwamen ze terecht bij Erika & Johan aan het Maasplein in Zwijndrecht. In de winkel vol smaak en palet aan kleur, plus een etalage die een schitterende kans van slagen belooft, werd het voor de dames kiezen uit de veelzijdigheid van nu. De sleutelwoorden waarmee zij de woning hebben ingericht zijn: eenvoudig, exclusief, kwaliteit en stijl. De grond van het succes op dit gebeid is begrijpen wat bemanning nodig heeft. "Je hobby omzetten in functie is altijd leuk", aldus de dames.

De Veni gaat de strijd aan, ofschoon het schip niet kwam om te overwinnen maar om euro’s te verdienen.

(Johan de Witte)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -