- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwMts Manu Forti versterkt vloot Binnenlloyd Maastricht

Mts Manu Forti versterkt vloot Binnenlloyd Maastricht

- Advertentie -

Delen

Sinds september vaart bij Binnenlloyd voormalig vrachtschip Manu Forti rond als siloschip. Binnenlloyd en Carpe Diem Shipping lieten de ombouw van het schip uitvoeren door Asto Shipyard in Raamsdonksveer.

Binnenlloyd is opgericht in 1985 en een logistiek dienstverlener die gespecialiseerd is in vervoer, opslag en expeditie van poedervormige droge bulkgoederen. Wat begon met één siloschip is in ruim dertig jaar uitgegroeid tot een moderne vloot van achttien gespecialiseerde, zelflossende siloschepen. Het vaargebied beslaat Nederland, België, Duitsland en Noord-Frankrijk.

Pneumatisch transportsysteem

Alle schepen zijn voorzien van een volledig gesloten (weersonafhankelijk) pneumatisch transportsysteem waarmee op efficiënte, effectieve en duurzame wijze gelost kan worden tot in de silo van de klant.  De belading van de goederen is mogelijk via beladingsbalg, silobulkwagen, silobulkwagon of met behulp van een pneumatisch systeem.
Met dat goed doordachte pneumatisch transportsysteem kunnen bulkproducten in grote hoeveelheden over lange afstanden worden getransporteerd – en dat met een beperkt luchtvolume. Door ontwerp, ontwikkeling en onderhoud in eigen hand te houden hebben ze bij Binnenlloyd grote expertise opgebouwd. De schepen behoren tot de modernste in hun soort.

Binnenlloyd kan eveneens aanvullende diensten bieden. Zoals wegtransport met silobulkwagens, opslag in silo’s en zeetransport door gespecialiseerde coasters.

Gevarieerde vloot

Het mts Manu Forti is het achttiende schip in de vloot van Binnenlloyd en het derde schip in de vloot van Carpe Diem Shipping. Het schip meet 84,90 bij 9,60 meter en heeft een laadvermogen van 1.472 mton verdeeld over acht ladingtanks (bij een diepgang van 3,18 meter). Het geoptimaliseerde ontwerp (met volledig keurmerk) van de ladingtanks, in combinatie met de fluïdisatiebodem en het leidingwerk, zorgt voor de optimale loscapaciteit – zonder residu achter te laten in de ladingtanks bij gereedheid van lossen.
De Manu Forti is voorbestemd voor het werk in Nederland, België en het Duitse kanalengebied en wordt zeven dagen per week ingezet. Met dit schip vergroot Binnenlloyd de flexibiliteit en maakt het bedrijf de dienstverlening nog beter passend.

Met mts Manu Forti erbij beschikt Binnenlloyd over een gevarieerde vloot, met schepen van 50 bij 6,50 meter met een laadvermogen van 450 mton tot schepen van 86 bij 10,50 meter met een laadvermogen van 1.638 mton. Het mts Manu Forti zorgt voor de ideale gewenste aanvulling van deze vloot, aldus het bedrijf.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -