Fee glijdt door het water

0

Op dinsdag 5 november was de geslaagde proefvaart van de Fee. De nieuwe, dubbelwandige tanker gleed sprookjesachtig door het water. GS Yard in het Groningse Waterhuizen bouwde het 69 meter lange en 9,50 meter brede schip in opdracht van BMT Bunker- und Mineralöltransport uit Cux­haven.

Van Alphatron Marine komt de nautische apparatuur: een MFM-line met als radar JMA-610 en compleet met AIS en GPS-kompas. Damen Marine Components verzorgde het stuurpaneel (SP 2700) inclusief roerstandaanwijzer (type RI 2700), hydraulisch aggregaat, roeraandrijving (type 2 DWK 65 6080/56) en twee hydrodynamische profielroeren (type HD 200).

Promarin Propeller- und Marinetechnik leverde de 5-bladsschroef, die een diameter heeft van 1550 millimeter, en de Optima-straalbuis. De keerkoppeling (een WAF 364 L die zorgt voor een reductie van 4,920:1) is afkomstig van Reintjes Benelux.

All Pumps Holland leverde het complete pompenpakket. W & O Europe verzorgde de afsluiters voor de machinekamers en de dekleidingsystemen. De rvs klaproosters zijn geleverd door WindeX Engineering.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.