- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMijlpaal voor Flevokust

Mijlpaal voor Flevokust

- Advertentie -

Delen

Flevolands Gedeputeerde Jan-Nico Appelman pompte op 1 februari het laatste water uit de bouwkuip van Flevokust. Het is een belangrijke mijlpaal in de aanleg van de nieuwe haven. Nu de bouwkuip is drooggelegd, begint het vullen met zand.

Het leegpompen van de bouwkuip gebeurde tijdens een feestelijk moment onder toeziend oog van de partijen die tot nu toe bij de plannen en uitvoering betrokken zijn. Zij voeren met een schip naar de toekomstige haven en konden het terrein zo van alle kanten bekijken.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is trots op wat de provincie samen met gemeente Lelystad, Waterschap Zuiderzeeland, Rijkswaterstaat en andere partijen – waaronder CTU, de exploitant van de toekomstige containerterminal – heeft bereikt. “De plannen worden nu werkelijkheid. We zien het voor onze ogen gebeuren en dat is prachtig. Met Flevokust verbinden we de Flevolandse agrariërs en andere exportbedrijven met afnemers in Nederland en de rest van de wereld. De nieuwe haven brengt bedrijvigheid en banen; bovendien is het een motor voor andere ontwikkelingen. Flevokust is ook het begin van nog veel meer.”

 

flevokust-laatste-water

Bouw kade en golfbreker

Aannemer Gebr. van der Lee is eind oktober 2016 begonnen met de aanleg van de haven. Nu het laatste water uit de bouwkuip is gepompt, gaat de aannemer verder met het vullen van de bouwkuip met zand. Nadat het zand ingeklonken is, kan het terrein ingericht worden. De komende maanden worden ook de golfbreker, de vaarweg en de wegontsluiting van de overslaghaven aangelegd.

Flevokust is een nieuwe multimodale overslaghaven met containerterminal en bedrijventerrein ten noorden van Lelystad. Flevokust haven versterkt de logistieke positie en de concurrentiekracht van ondernemers en geeft daarmee een belangrijke impuls aan de economie in de regio.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -