- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeer omzet voor Havenbedrijf Amsterdam

Meer omzet voor Havenbedrijf Amsterdam

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Amsterdam NV heeft in 2017 een omzet behaald van 150,1 miljoen euro. Een jaar eerder was dat 146,3 miljoen. Het bedrijfsresultaat steeg van 73,3 miljoen 74,3 miljoen euro.

“Een recordoverslag van 81,3 miljoen ton in 2017 draagt bij aan ons mooie bedrijfsresultaat”, aldus CEO Koen Overtoom. “Ook is 2017 het jaar van een aantal mooie vestigingen in onze haven zoals Bio Energy Netherlands en Chaincraft, die bijdragen aan de realisering van onze strategie en Visie2030. Daarnaast hebben we onze ambitie uitgesproken om voor te sorteren op een kolenvrije haven in 2030. Tegelijkertijd was het ook een moeilijk jaar waar onderwerpen als Haven-Stad, Sprong over het IJ, verplaatsing van de PTA veel van onze aandacht heeft gevergd. Wij zijn er van overtuigd dat de haven niet alleen van maar ook voor Amsterdam is en de stad helpt bij het verwezenlijken van haar ambities op het gebied van circulariteit en energieneutraal te zijn in de toekomst.”

 

Recordoverslag

De overslag in het Noordzeekanaalgebied groeide in 2017 tot 100,8 miljoen ton, een record. De overslag in de Amsterdamse haven steeg met 2,5 procent tot 81,3 miljoen ton (2016: 79,3 miljoen ton). De stijging werd veroorzaakt in vrijwel alle ladingstromingen, de grootste stijgers waren agribulk, ertsen en meststoffen. De kolenoverslag daalde met 3,1 procent tot 15,8 miljoen ton.

 

Circulair cluster

De verwachting is dat de op- en overslag van fossiele transportbrandstoffen als benzine, diesel en kerosine de komende jaren blijven stijgen. Transportbrandstoffen blijven ook door de populariteit van vliegen belangrijk voor de Amsterdamse haven.

Daarnaast zal ook in 2018 het circulaire cluster uitbreiden met een aantal nieuwe vestigingen en zal Havenbedrijf Amsterdam verdere stappen ondernemen in de energietransitie. “Ruimtegebrek wordt een belangrijk punt van aandacht. Niet alleen de oprukkende stad wil ruimte in de haven, ook de energietransitie en de circulaire economie vragen om ruimte.”

foto: Eveliene Renaud

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -