- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMeer binnenvaartoverslag in havens van North Sea Port

Meer binnenvaartoverslag in havens van North Sea Port

- Advertentie -

Delen

De overslag van en naar de binnenvaart is in de afgelopen negen maanden met 7,9 procent gestegen in de havens van North Sea Port. Het totale volume kwam uit op 44 miljoen ton.

Alle ladingsoorten stegen bij de binnenvaart, behalve de overslag van containers. Die nam met een derde af.

Corona

Na Antwerpen en Rotterdam kan ook North Sea Port gunstige overslagcijfers presenteren, nu de ergste coronagevolgen zijn weggeëbd. In de eerste drie kwartalen van dit jaar boekten de bedrijven in Gent, Vlissingen en Terneuzen een goederenoverslag via de zeevaart van 51,3 miljoen ton. Dit is 4,2 miljoen ton of 9 procent meer dan in dezelfde periode in 2020.

In 2020 kreeg North Sea Port voor de eerste negen maanden – midden in de coronacrisis – nog een daling van 13 procent van de zeevaart te verwerken, in vergelijking met het jaar daarvoor.

Droge bulk zit in de lift

Bijna 3 miljoen ton (+12 procent) van de toename zbij de zeevaart is te danken aan de droge bulk, waar zowat alle producten in de lift zitten (granen, kolen, ijzererts, cement).

De vloeibare bulk (zoals petroleum en chemische producten) komt uit op 12,9 miljoen ton, een stijging van 6,2 procent. Roro laat 2,6 miljoen ton (+40,3%) noteren. Breakbulk daalde met 1,2 procent tot 7 miljoen ton, net als containers: min 5,2 procent naar 1,8 miljoen ton.

Positief

“Hiermee valt de overslag via zeevaart gedurende de eerste negen maanden positiever uit dan geraamd. Als de goederenoverslag aan dit tempo blijft toenemen, komt North Sea Port eind volgend jaar uit op eenzelfde niveau als het record van 2019” blikt de havenbeheerder opgewekt vooruit.

 

(foto North Sea Port)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -