Marietje Deborah gedoopt

0

In thuishaven Delfzijl is vrijdag 15 juli de Marietje Deborah opgeleverd aan de familie Danser-Van Gent. De coaster is gebouwd door Barkmeijer Shipyards Stroobos.

Nadat de genodigden het aan de Handelskade West afgemeerde schip hadden kunnen bezichtigen, vond om 17.00 uur de overdracht plaats. Vervolgens was er een uitstekende barbecue. Die zou tot 22.00 uur duren, "maar dat werd iets later", aldus Henk Danser en zijn crew. "Wij vonden het heel gezellig."
Zij waren niet de enigen. Er waren ongeveer 350 gasten en zij konden ouderwets bijkletsen. Mede doordat er – bewust, juist met dat oogmerk -geen live muziek was. 

Het 1A ijsversterkte multipurpose schip is het derde van vier stuks die Barkmeijer Stroobos bouwde voor de combinatie Danser-Van Gent/Wagenborg. In de machinekamer is een 3060 kW sterke B&W MAN-diesel geplaatst, die een snelheid levert van 14 knopen.
De schepen zijn 126,20 meter lang, 15,20 meter breed, hebben een holte van 9,50 meter. De containercapaciteit is 305 TEU, waarvan 125 TEU op de luiken.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.