- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsMaatschappelijke meerwaarde tweede kolk Grave

  Maatschappelijke meerwaarde tweede kolk Grave

  - Advertentie -

  Delen

  Uitbreiding van het aantal kolken in Grave heeft grote maatschappelijke meerwaarde. Dat staat in het onderzoeksrapport van Panteia ‘Economische meerwaarde voor de aanleg van een tweede sluiskolk bij Grave voor de gehele Maascorridor’.

  Die uitbreiding is belangrijk voor de robuustheid van de vaarwegen op de goederenvervoercorridor in periodes met lage waterstanden, als gevolg van droogte en klimaatverandering. Aan actualiteit geen gebrek in dit argument.

  Minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heynen van Infrastructuur en Waterstaat stelden in een MIRT-brief aan de Tweede Kamer dat het onderzoekrapport vooralsnog bedoeld is om in de toekomst snel te kunnen inspelen op mogelijkheden, die zich kunnen voordoen om de tweede sluiskolk bij Grave te realiseren. Deze kans, zeggen zij, doet zich mogelijk voor bij de geplande Vervanging en Renovatie (V & R) opgave van de huidige oude stuw Grave, die in de komende jaren het einde van zijn levensduur bereikt. De komende tijd zal worden bepaald of de scope van de huidige planperiode van stuw Grave zal worden verbreed naar een integrale planfase voor het gehele complex, waarbij stuw en sluiskolk gezamenlijk verder worden uitgewerkt. Na afloop van deze planfase wordt een definitief besluit genomen over scope en de vervolgfase.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -