Maasvlakte Plaza open voor truckers

0

Met Maasvlakte Plaza heeft de Rotterdamse haven een internationale, grootschalige truckparking met alle voorzieningen die vrachtwagenchauffeurs zich kunnen wensen. Ronald Paul, COO van Havenbedrijf Rotterdam, opende Maasvlakte Plaza op 3 mei.

Hij noemde het concept de nieuwe standaard voor beveiligd parkeren van vrachtwagens en tegelijkertijd ‘een verbetering van zowel de bereikbaarheid van de haven als de logistieke efficiency’.

Maasvlakte Plaza is één van de grootste beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Europa. Door de opening verdubbelt het aantal beveiligde parkeerplaatsen in de haven naar 750.

Virtual Gate

De aanleg van Maasvlakte Plaza past in het beleid van het Havenbedrijf om de beveiliging van geparkeerde vrachtwagens te verbeteren en de overlast ervan te verminderen. Het Havenbedrijf ziet er tevens een mogelijkheid in om het logistieke proces een impuls te geven. ‘Door de centrale ligging, vlak bij de grote containerterminals, kan Maasvlakte Plaza in de toekomst gebruikt worden in de doorontwikkeling van het principe van de Virtual Gate, waarbij allerlei inspecties en douane- en administratieve handelingen optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd. Dat kan door de uniformiteit in het logistieke proces te verbeteren’, aldus Ronald Paul.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.