Leden OWM Zee-Risico 1996 gaan voor Anker

0

Onderlinge Waarborgmaatschappij Zee-Risico 1996 is overgenomen door Anker Verzekeringen n.v.. De leden stemden unaniem in met de overname. De verzekeringsportefeuilles van OWM Zee-Risico ‘96 gaan met terugwerkende kracht per 1 januari 2012 over naar Anker.

Daarnaast neemt Anker ook de verzuimbegeleider Marbo B.V. over. Marbo wordt onderdeel van Grip op Verzuim, de dochtermaatschappij van Anker die gericht is op verzuimbegeleiding. De namen Marbo en Zee-Risico blijven bestaan.

Bemanningsverzekeringen
Directeur Gerard Stark van OWM Zee-Risico ‘96 zegt over de overname: “We vinden het uiteraard jammer dat hiermee na een lange periode een eind is gekomen aan de onderlinge verzekeraar. Tegelijk zien we in Anker de juiste partij om het stokje over te nemen.”

vlnr: Anthony van Kempen, Gerard Stark (beiden directeur bij OWM Zee-Risico ‘96), Bert Posthumus en Sjoerd Zijlstra (beiden directeur bij Anker Verzekert)

Net als Zee-Risico is Anker van oorsprong een onderlinge verzekeraar die zich richt op het verzekeren van bemanningsleden aan boord van zeeschepen. “Beide ondernemingen zijn al generaties lang gedreven door de passie voor zeevaart. We zullen met dezelfde zorg en toewijding de verzekeringsactiviteiten voortzetten”, aldus Bert Posthumus, directeur van Anker.
Met de overname verstevigt Anker haar positie in de markt van bemanningsverzekeringen en aanverwante diensten voor de maritieme sector. De vestiging in Amsterdam blijft bestaan en de betrokken medewerkers komen in dienst van Anker.

OWM Zee-Risico 1996
De Onderlinge Waarborgmaatschappij Zee-Risico 1996 is in 1995 opgericht door vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers uit de maritieme sectoren. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners uit die. De onderlinge verzekert de financiële gevolgen van ziekte of ongeval van bemanningsleden aan boord van zeeschepen.
Marbo werd in 2005 opgericht door de sociale partners in de zeescheepvaart en de zeevisserij. Dit bedrijf ondersteunt werkgevers in de maritieme sector bij verzuimbegeleiding. Het gaat daarbij om zowel medische begeleiding als om administratieve en juridische ondersteuning.

Anker
Anker Verzekert bestaat uit verzekeraar Anker Verzekeringen (labels Anker Rechtsbijstand
en Anker Crew Insurance), volmachtbedrijf Anker Verzuim Volmacht, casemanagementbureau Grip op Verzuim en een eigen intermediairorganisatie Anker Verzekeringen. Anker Rechtshulp is de uitvoeringsinstantie die in opdracht van Anker Rechtsbijstand rechtshulp verleent aan verzekerden van de verzekeraar.
De organisatie beschikt over meer dan een eeuw ervaring in het afdekken van allerlei risico’s. Bij Anker werken ruim zeventig medewerkers.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.