KNRM voer in 2019 vaker uit voor binnenvaart

0
Een oefening van KNRM-vrijwilligers. (foto Mario Rentmeester)

In 2019 hebben vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 4.258 mensen gered of geholpen. Dit is minder dan vorig jaar, maar de aantallen blijven stabiel. Voor de binnenvaart en koopvaardij voer de KNRM vaker dan het jaar ervoor.

Bij de binnenvaart lag de nadruk op hulpverleningen bij brand aan boord, stranding en zinken. Bij de koopvaardij ging het vaak om medische evacuaties van zieke zeelieden aan boord.

In samenwerking met de artsen van de KNRM Radio Medische Dienst (RMD) wordt er in deze gevallen de juiste hulp verleend. De artsen van deze dienst zijn 24 uur per dag oproepbaar bij spoedgevallen aan boord van een zeeschip of jacht, waar ook ter wereld.

Medische hulp

De RMD gaf dit jaar 715 keer medische hulp op afstand aan zeelieden. Bij 66 van deze incidenten was een evacuatie met een reddingsboot van het slachtoffer of patiënt noodzakelijk.

Voor hulpverleningen en reddingen op het strand werd de KNRM vorig jaar meer ingezet dan andere jaren. Er werden 95 zoekacties ingezet voor vermiste personen en het kwam 104 keer voor dat KNRM aan ambulancepersoneel  assistentie verleende bij gewondenvervoer.

In 2019 bestond de KNRM 195 jaar. De KNRM telde voor het eerst in haar historie meer dan 100.000 donateurs.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.