Wereldhavendagen 2020 in teken van 75 jaar vrijheid

0
Wereldhavendagen 2019. (archieffoto Tekst & Toebehoren)

Dit jaar zijn de Wereldhavendagen op 4, 5 en 6 september. 2020 is het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert. Het thema van het maritieme evenement is ‘Port of Opportunities’, waarin centraal staat wat de vrijheid voor de Rotterdamse haven en de rest van Nederland heeft betekend en nog steeds betekent. 

“Vandaag de dag biedt die vrijheid ons de mogelijkheid om te blijven ontwikkelen, buiten de gebaande paden te denken en te innoveren. Want alleen zo kunnen we oplossingen verzinnen voor de uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor staan”, aldus de organisatie.

Port of Opportunities

Bezoekers maken tijdens deze dagen kennis met de spelers die zorgen dat de Rotterdamse haven een echte Port of Opportunities is. Zoals de mensen die bezig zijn om Rotterdam de duurzaamste haven ter wereld te maken, de mensen die er voor zorgen dat elke dag honderden schepen en duizenden tonnen goederen zonder problemen de haven in en uit kunnen, of de Koninklijke Marine, die wereldwijd zorgt voor veilige vrijhandelsroutes. Ook wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden voor carrières en persoonlijke ontwikkeling binnen de haven.

“Ook de Rotterdamse haven zou zonder vrijheid niet de plek zijn die hij vandaag de dag is”, zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “Het is een cruciaal knooppunt voor vrije internationale wereldhandel geworden en een ware hotspot op het gebied van technologie en innovatie. De Rotterdamse haven biedt ontelbare kansen om je te ontwikkelen en te werken aan een slimmere, efficiëntere, betere en duurzamere toekomst. Rotterdam is met recht een Port of Oppportunities!”

Activiteiten

De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 43e editie vindt plaats op 4, 5 en 6 september 2020 in het gebied rond de Erasmusbrug. Er zijn veel activiteiten op de kade, demonstraties op het water, excursies en er is een uitgebreid cultureel programma in de stad.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.