- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKBN: binnenvaart pakt zelf regie bij digitalisering

KBN: binnenvaart pakt zelf regie bij digitalisering

- Advertentie -

Delen

In de snel veranderende digitale wereld is het van belang dat de binnenvaart de regie pakt over haar eigen data, vindt Koninklijke Binnenvaart Nederland. Daarom heeft de brancheorganisatie een toekomstperspectief voor digitalisering van de binnenvaart ontwikkeld. Het gaat vooral om gestandaardiseerde oplossingen voor lading, schepen en slimme infrastructuur.

“Voor de toekomst van de binnenvaart is van essentieel belang dat de sector zelf een actieve rol neemt. Zelf actief regie nemen, niet alleen ontwikkelingen volgen en gebruik maken van nieuwe mogelijkheden van andere organisaties”, aldus KBN-directeur Rob Leussink.
Niet over maar mét de binnenvaart, is het uitgangspunt van KBN. De brancheorganisatie gaat zich richten op een aantal specifieke processen waarbij data worden gedeeld tussen een binnenvaartondernemer en andere organisaties. Die processen zorgen voor een optimale reis van het schip.

Samenwerken

Digitalisering is een zeer omvangrijk thema en zeker niet eenvoudig, stelt KBN. Daarom start de organisatie met het oprichten van een digitaliseringcommissie om samen met leden verder invulling te geven aan de verschillende processen. KBN zoekt daarin ook samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB). “De binnenhavens en binnenvaart kunnen niet zonder elkaar om en rond de havenprocessen. Samen richting uitzetten en instrumenten ontwikkelen is een heel logische keuze.”, vinden de beide organisaties.  Daarom hebben KBN en NVB samen een actieprogramma ontwikkelt voor zee- en binnenhavenprocessen. Zoals de inning van havengelden en wacht- en ligplaatsmanagement. 

Startpunt

Het toekomstperspectief beschouwt KBN als een startpunt “waar kansen liggen, prioriteiten moeten worden gesteld en acties moeten worden uitgerold. De komende jaren zet KBN met dit perspectief digitalisering voor de binnenvaart op de kaart.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -