- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJongeren bouwen autonome minischepen op STL in Kalkar

Jongeren bouwen autonome minischepen op STL in Kalkar

- Advertentie -

Delen

In Kalkar vindt 24 en 25 september de zesde editie plaats van de binnenvaartbeurs Shipping Technics Logistics (STL). De formule is uitgebreid met een onderwijshal en een mechatronica-competitie voor jongeren in opleiding. De beurs wordt als internationaal ontmoetingsplatform voor de binnenvaartsector ondersteund door de Schifferbörse Ruhrort en alle binnenvaartorganisaties.

Vooraanstaande motorfabrikanten, installateurs, toeleveranciers van de goederen- en personenvaart, havenbedrijven en werven presenteren in Kalkar hun producten en diensten aan een vak-publiek. De organisatoren verwachten bezoekers uit vrijwel alle Europese binnenvaartlanden. In hal A van het congrescentrum Kalkar kan men naast het bezoeken van stands ook enkele lezingen bijwonen. Koning Technisch Bedrijf (KTB) gaat er een scheepsmotor demonteren en aansluitend weer monteren. Specialisten zullen uitleggen hoe bestaande motoren milieuvriendelijker kunnen worden gemaakt.

Autonome minischepen

Hal B is dit jaar de Onderwijshal. Beroepsscholen, academies, het Duitse Opleidingsinitiatief Binnenvaart en de bond van beroepsopleiders in Noordrijn-Westfalen laten bezoekers kennismaken met de diverse opleidingsmogelijkheden en carrièreperspectieven in de binnenvaart. Ook vindt in de Onderwijshal tijdens de eerste beursdag een competitie plaats voor mechatronica-specialisten in opleiding. Studenten gaan er in gemengde Duits-Nederlandse teams autonome schepen in miniatuurformaat bouwen. De teams presenteren hun schepen tijdens de tweede beursdag in hal A aan het publiek.

Forum Duitse Binnenvaart

De Duitse uitgeverijen Schiffahrtsverlag Hansa GmbH en SUT Verlags GmbH organiseren tijdens de tweede beursdag in een aparte ruimte weer het Forum voor de Duitse Binnenvaart. Vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven, instituten en brancheorganisaties gaan in discussie over actuele kansen en uitdagingen van de binnenvaart. Onder meer het milieuvraagstuk en het tekort aan vak-personeel worden behandeld.

 (Van links naar rechts) Willem van Hees (projectmanager Ler(n)ende Euregio), Hans-Wilhelm Dünner (Uitgever Schiffahrt und Technik en medeorganisator Forum der Deutschen Binnenschifffahrt), Leon Westerhof (projectmanager Messe Kalkar, organisator van Shipping Technics Logistics), Michaela Schmidt (projectmanager Messe Kalkar) en Axel Götze-Rohen (Bargelink)
(Van links naar rechts) Willem van Hees (projectmanager Ler(n)ende Euregio), Hans-Wilhelm Dünner (Uitgever Schiffahrt und Technik en medeorganisator Forum der Deutschen Binnenschifffahrt), Leon Westerhof (projectmanager Messe Kalkar, organisator van Shipping Technics Logistics), Michaela Schmidt (projectmanager Messe Kalkar) en Axel Götze-Rohen (Bargelink). Foto’s STL

Dock & Rock in de scheepsbar

De STL wordt op 24 september om 10.30 uur officieel geopend door beursorganisator Leon Westerhof in aanwezigheid van Norbert Brackmann, maritiem coördinator van de Duitse Bondsregering. Ook Ocke Hamann, directeur van de IHK Niederrhein en BDB-voorzitter Martin Staats zijn hierbij aanwezig. Om 11 uur maakt de delegatie een wandeling over de beursvloer met Ragnar Schwefel van de Duitse bond voor scheepsbouw en maritieme techniek (VSM). De eerste beursdag wordt afgesloten met een gezellige Dock & Rock-party in de scheepsbar van het congrescentrum. Bij de aftrap van Dock & Rock om 21 uur vindt een prijsuitreiking plaats.

Openingstijden STL:

Dinsdag 24 september van 11.00 tot 19.00 uur STL Programm Tag 1

Woensdag 25 september van 11.00 tot 17.00 uur STL Programm Tag 2

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -