Jong talent aan de slag bij WSA Elbe

0
Jonge medewerker WSA Elbe
(foto WSA Elbe)

Een tekort aan personeel bij de Duitse vaarwegbeheerder (WSV) heeft er de afgelopen jaren mede toe geleid dat vaarwegprojecten vertraging opliepen. De overheid heeft inmiddels bijgestuurd en extra banen gecreëerd voor onder meer ingenieurs, planners en IT-krachten. Daarnaast worden binnen de Wasser- und Schifffahrtsämter voortdurend jonge mensen opgeleid.

Zo zijn bij het WSA Elbe onlangs 61 jongeren aan hun opleiding begonnen. Ze zijn actief op de vestigingen in Dresden, Maagdenburg en Lauenburg. Ze volgen diverse opleidingsrichtingen: van binnenschipper tot mechanicus, waterbouwkundig ingenieur, elektrotechnicus en IT’er.

Goede opleiding

“Het opleiden van jongeren ligt ons al jaren nauw aan het hart”, zegt Tjark Hildebrandt van het WSA Elbe. “We hebben immers veel mensen nodig binnen onze organisatie. Jongeren krijgen bij ons een goede opleiding en volop kansen om zichzelf verder te ontwikkelen.”

Het WSA Elbe heeft 800 medewerkers en is verantwoordelijk voor de Elbe van de grens met Tsjechië tot in Hamburg, inclusief zijrivieren als de Saale en het Elbe-Lübeck-kanaal.

(foto WSA Elbe)

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.