- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJohn Steinbrecher (Barge Center Waalhaven) is Havenwerker van het Jaar

John Steinbrecher (Barge Center Waalhaven) is Havenwerker van het Jaar

- Advertentie -

Delen

Tijdens de zesde editie van het Rotterdams Havenevenement is John Steinbrecher verkozen tot Havenwerker van het Jaar. De meewerkend voorman van Barge Center Waalhaven won de titel omdat hij “uitblinkt in collegialiteit, ambassadeurschap en veilig werken”. Steinbrecher kreeg de meeste stemmen van het aanwezige publiek. De prijs is een initiatief van Deltalinqs en STC Group.

Het Rotterdam Havenevenement vond 6 juni plaats bij de STC Group. Het wordt jaarlijks georganiseerd door Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en STC Group en mede mogelijk gemaakt door Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise.

Jong Haventalent

Winnaar van de titel Jong Haventalent is Koen Jellema van Portbase. Hij gebruikt zowel zijn professionele als zijn persoonlijke netwerk voor zijn plan: ‘Breng de haven de campus binnen’. Hij is een jaar lang de ambassadeur en het rolmodel voor jong talent in de haven. De jury “geeft Koen graag een platform om jonge studenten te laten kiezen voor een toekomst in de haven om samen met hem en zijn collega’s de haven toekomstbestendig te maken.” Deze prijs is een initiatief van Jong Havenvereniging.

MCR-prijs

De MCR-prijs wordt door Marine Club Rotterdam uitgereikt aan de meest talentvolle laatstejaars mbo’er van STC mbo college. De winnaar is Deniz Koyuncu, allround operationeel technicus – operations. De student, die zijn opleiding volgt bij het STC mbo college Procestechniek & Maintenance in Brielle, overtuigde de jury met een losse, zelfverzekerde presentatie waar de trots op en verbondenheid met de Rotterdamse haven vanaf spatte. Een prachtige cijferlijst en positieve feedback van de docenten gaven de doorslag.

SmartPort Scriptieprijs

De SmartPort Scriptieprijs is elk jaar bestemd voor de universitaire student met de beste maritieme scriptie. De winnaar was deze keer Emma de Koning, studente aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In haar thesis met de titel Optimizing Europe-Asia container routing with transshipment, analyseert zij een mondiaal probleem. Met haar analyse om het netwerk van containertransport te verbeteren door aanpassingen in het aantal hubs in het netwerk en de routes, creëerde zij mogelijkheden tot netwerkoptimalisatie en efficiency in het aantal schepen en in de kosten.

Beste Havenidee

Hert Beste Havenidee is de prijs voor hbo-studenten die een innovatief idee of toepassing ontwikkelen voor de maritieme sector. Het winnende idee is piratendetectie met een drone van Dylan Dijkhuizen, vierdejaars student Maritiem Officier bij Rotterdam Mainport Institute, een samenwerkingsverband van STC Group en Hogeschool Rotterdam.

Om piraten tijdig te zien is het idee van Dylan om een bekabelde drone met een 360-graden detectiemodule autonoom mee te laten vliegen boven het schip. Door de hoogte van de drone is er een groot blikveld vanuit vogelperspectief. Aan boord van het schip worden de beelden real-time geanalyseerd door een computer en wordt er alarm gegeven als er piraten gedetecteerd zijn. Deze oplossing is technisch haalbaar en veel goedkoper dan de huidige beveiligingsmethoden.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -