- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSTC in de prijzen bij Nederlandse Onderwijspremie

STC in de prijzen bij Nederlandse Onderwijspremie

- Advertentie -

Delen

STC heeft voor het innovatieve project TEAMS de derde prijs gewonnen van de prestigieuze Nederlandse Onderwijspremie 2024. Dit project is gericht op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en design thinking bij maritieme professionals van de toekomst.

De prijsuitreiking vond plaats op 27 juni tijdens het ComeniusFestival in Nieuwegein. STC ontving een geldbedrag van 500.000 euro. Dit bedrag zal het gebruiken voor onderwijsvernieuwing en -verbetering.


Nederlandse Onderwijspremie

De Nederlandse Onderwijspremie is de hoogste onderscheiding in het middelbaar beroeps- en hoger onderwijs, met een totaalbedrag van 7,5 miljoen euro. Deze premie wordt verdeeld over drie teams in het middelbaar beroepsonderwijs, drie teams in het hoger beroepsonderwijs en drie teams in het wetenschappelijk onderwijs. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt het geld beschikbaar om onderwijsvernieuwing en -verbetering te stimuleren.


 

Het TEAMS-project richt zich op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en design thinking bij studenten. Deze vaardigheden zijn volgens de Rotterdamse onderwijsinstelling cruciaal voor de toekomstige maritieme professionals, gezien de snelle technologische vooruitgang en digitalisering binnen de sector: “De EU-regelgeving en milieudoelstellingen hebben ‘groen’ varen tot een belangrijke trend gemaakt. Daarnaast ontstaan nieuwe maritieme sectoren, zoals kust- en milieubescherming en diepzeemijnbouw, die een flexibele houding en innovatieve benadering vereisen.”

Onderzoeksvaardigheden

De toekomstige maritieme professional zal veel contact hebben met leveranciers van innovaties, zowel aan boord als aan wal. Dit vraagt volgens STC om een ondernemende mindset en het vermogen om complexe problemen op te lossen. Het TEAMS-project heeft als doel studenten uit te rusten met deze essentiële vaardigheden door middel van praktijkgerichte casussen en voorbeelden uit het maritieme veld.

“Wij zijn enorm trots op deze erkenning voor ons TEAMS-project”, aldus Petra van Lange, lid van het college van bestuur van STC. “Deze prijs geeft erkenning voor het belang van onderzoeksvaardigheden in het mbo en geeft een mooie ondersteuning voor de vernieuwende manier waarop de maritieme opleidingen dit hebben neergezet. Met het gewonnen bedrag kunnen wij onze inspanningen om al onze studenten optimaal voor te bereiden op een dynamische en innovatieve sector verder versterken.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -