- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJohn S. Thompsonbrug kan zwaar verkeer niet meer aan

John S. Thompsonbrug kan zwaar verkeer niet meer aan

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat laat geen zwaar vrachtverkeer meer toe op de John S. Thompsonbrug in Grave. Sinds woensdag 29 juli geldt tijdelijk een gewichtsbeperking voor vrachtverkeer, OV-bussen en landbouwverkeer boven de 10 ton.

De brug over de Maas  is bijna honderd jaar oud en heeft te lijden onder het toegenomen zwaardere (vracht)verkeer. “Met deze maatregel wordt de brug minder belast en blijft de brug veilig beschikbaar voor personenauto’s en verkeer onder de 10 ton”, aldus Rijkswaterstaat. Die nam de beslissing in overleg met de provincies Gelderland en Noord-Brabant. Brandweer en ambulances mogen in geval van nood gebruik blijven maken van de brug. Zij krijgen hiervoor een ontheffing.

Belasting te groot

Uit recente inspecties en onderzoek blijkt dat de huidige belasting niet langer toelaatbaar is voor de brugconstructie. Rijkswaterstaat was al gestart met levensduur verlengend onderhoud van de brug. De komende twee jaar worden de verflaag, het wegdek (slijtlaag) en een aantal kleine onderdelen van de brug vervangen. Die werkzaamheden worden nu gecombineerd met de reparatiewerkzaamheden aan de constructie van de brug.

Rijkswaterstaat zet in op een versnelde aanpak van de brug, zodat het zwaardere verkeer weer gebruik kan maken van de brug. Vooralsnog zijn nog geen reparatiewerkzaamheden gepland, dus is ook nog niets bekend over de hinder voor de scheepvaart. “Bij de planning van de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden om hinder voor scheepvaart tot een minimum te beperken”, belooft Rijkswaterstaat.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -