IVR wil onder Teun Muller expanderen naar Donaulanden

0

CBRB-bestuurslid en Rijnvaartcommissaris Teun Muller is benoemd tot nieuwe voorzitter van de IVR. Tijdens de algemene ledenvergadering in Boedapest volgde hij de Belg Philippe Grulois op. André Auderset nam als vertegenwoordiger van de Zwitserse scheepvaart het vicevoorzitterschap over.

 

Teun Muller is de nieuwe IVR-voorzitter.

Teun Muller zei bij de start van zijn 2-jarig voorzitterschap zich met name te willen richten op uitbreiding van de IVR in Midden- en Oost-Europa. Met de organisatie van het jaarcongres in Boedapest werden bedrijven en organisatie uit die landen uitgenodigd om zich bij de vereniging aan te sluiten. Verder wil hij de focus gedurende zijn voorzitterschap leggen op de vernieuwing van de schependatabank waardoor de gegevens in de toekomst makkelijker toegankelijk gemaakt zijn.
De Hongaarse minister Pal Völner van Ontwikkeling en Infrastructuur brak eveneens een lans voor een uitbreiding van de IVR in de Donaulanden. Hij prees de rol van de vereniging bij de toenadering tussen Oost en West en zei te wensen dat de vertegenwoordigers van scheepvaart, verzekering en expertise uit zijn land zich zouden aansluiten.

 

Minister Pal Völner steunt IVR’s wens om uit te breiden in de Donaulanden.

Richtlijn voor nieuwbouwcasco’s
De voorzitter van de Technische Commissie van de IVR presenteerde aan de leden de pas verschenen richtlijnen voor nieuwbouwcasco’s. “De periode van voor de crisis werd gemarkeerd door een nieuwbouwexplosie van binnenvaartcasco’s”, aldus de IVR in een afsluitend persbericht. “De casco’s werden in grote getale gebouwd in de lagelonenlanden. Dit leidde echter niet altijd tot een acceptabele kwaliteit van de cascoconstructie. Teneinde de veiligheid en kwaliteit van nieuwbouwcasco’s te kunnen garanderen bleek er behoefte aan een goede kwaliteitsstandaard.”
De Technische Commissie van de IVR heeft daarom aan zo’n standaard gewerkt, die als praktische richtlijn aan eigenaren van binnenvaartschepen als referentie bij nieuwbouw wordt aanbevolen. De aanbeveling is in 4 talen beschikbaar op de website van de IVR.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.