Julia Internaat sterkste bij laatste Aquakids Voetbaltoernooi

0

Als er een overall klassement zou zijn bij Aquakids Voetbaltoernooi, was het een close finish tussen het Julia Internaat en Prinses Margriet Holtenbroek. Allebei pakten ze in twee categorieën de wisselbeker waar de eerste plaats recht op gaf. Maar de Zwijndrechtenaren deden het over de volle breedte net iets beter: in twee andere poules haalde Julia ook nog deeindstrijd – maar die finales gingen verloren. Bij de categorie gemengd 6-11 jaar juist van Holtenbroek.

De spelers van Holtenbroek vieren de overwinning in de finale. (foto’s MG Redacties)

De dagen voorafgaand voorspelden de meteorologen alleen maar regen, kou en nog meer narigheid. Maar zaterdag 2 juni scheen de zon volop en was de temperatuur net zo aangenaam als de wederom fantastische sfeer. Dat leek symbolisch: begin dit jaar hingen er zware wolken boven Aquakids, doordat de organisatoren aankondigden er na meer dan tien jaar mee te stoppen. De niet meer verwachte opvolging diende zich alsnog aan en zo werd het voetbalfeest alsnog gered. Het toernooi voor schippersinternaten gaat vanaf 2013 door onder de naam Meanderkids. 

Volle bak (bek) bij een van de springkussens.

Emotioneel
Zodoende werd het een bijzonder toernooi, met een emotioneel maar ook extra feestelijk slot toen Aquakids-bestuursleden Joop de Haan, Alex Veldman en Dirk Pols (en hun echtgenotes en andere vrijwilligers) bij de prijsuitreiking door diverse deelnemers op het podium werden bedankt. Ook de opvolgers, die dit toernooi al volop meedraaiden om ervaring op te doen, kwamen op het podium en bedankten de mannen en vrouwen die Aquakids groot maakten. Ze hadden bloemen, kruidenbitter voor hun voorganger en toosten later in alle rust gezamenlijk met champagne op de geslaagde overdracht. 

Herkenbaar

Uitslagen

Poule A/B: gemengd 6-11 jaar
1. Holtenbroek 1
2. Julia 1
3. De Meerpaal 2

Poule C/D: jongens 11-15 jaar
1. Julia 4
2. Prins Hendrik 5
3. Holtenbroek 4

Poul E: jongens 15-18 jaar
1. Sint Nicolaas 6
2. Julia 8
3. De Singel 6

Poule F: meisjes 11-15 jaar
1. De Singel 7
2. Lemmer 7
3. Prins Hendrik 7

Poule G: meisjes 15-18 jaar
1. Holtenbroek 8
2. Sint Nicollas 8
3. De Singel 8

Poule H: moeders
1. Julia
2. De Prinsenvaart
3. Holtenbroek

Poule J/K: vaders/sponsors
1. Maasboys
2.De Prinsenvaart
3. Julia

 

Remy van Neijenhoff, Cor Klein, Karel Jan van der Pol en Jan Willem Visser (en ook hun partners gaan volop meedraaien) waren 2 juni herkenbaar – en zodoende aanspreekbaar voor onder meer groepsleiders van de internaten en voor sponsors – door hun groene polo’s. Een variant op de gele blouses van Aquakids.
Alle waardering en loftuitingen lieten de Aquakids-organisatoren niet onaangeroerd. Vooral Joop den Haan had het te kwaad toen massaal en langurig "Jopie bedankt" werd gescandeerd. Het besef drong door dat het nu echt voorbij is. "Een dubbel gevoel", gaf ook Alex Veldman aan. "We wilden zelf stoppen maar nu is het echt zo ver. Dit is een mooie afsluiting."

  Meer foto’s.

De moeders van het Julia Internaat vieren de overwinning.

De organisatoren van Aquakids en die van Meanderkids heffen na afloop samen het glas op de overdracht.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.