Het echte werk: leerlingen vervoeren biertank

0

Het opleidingsvaartuig Emeli van de Maritieme Academie Harlingen brengt op dit moment een grote tank voor bierbrouwer Bavaria van Drachten naar Lieshout. Dat betekent dus het echt werk voor de binnenvaartleerlingen van de school, zij het onder leiding van schipper Gerrit den Haan.

Waterland Bevrachtingen
De afmetingen van de tank zijn dusdanig dat alleen transport over water mogelijk is. Omdat de vaarwegen naar Lieshout en de bruggen en sluizen onderweg beperkte afmetingen hebben, kan alleen het ms Emeli deze klus klaren, zo meldt Maritieme Academie Harlingen. De school werd door Waterland Bevrachtingen uit Franeker benaderd om dit transport uit te voeren.
Om geladen onder de bruggen door te komen en vanwege de diepgang gelijklastig te liggen, is eerst in Leeuwarden bij de firma Hoekstra een paar honderd ton ballast zand ingenomen.

Voorbereiding
Groepjes leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen en hun collega’s van het Maritiem College Velsen maken de reis in etappes mee. Zij hebben de reis ook voorbereid op school.

(foto’s Maritieme Academie Harlingen)

Zaterdag 24 maart werd het schip geladen in Drachten. Aanstaande donderdag zal de tank in het Brabantse Lieshout worden gelost.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.