- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekOp koersHet Binnenvaarthuis

Het Binnenvaarthuis

- Advertentie -

Delen

In deze rubriek belicht Koninklijke Binnenvaart Nederland actuele onderwerpen uit de sector.

De binnenvaart speelt een cruciale rol in de Nederlandse economie, waarvan Zwijndrecht met meer dan 800 geregistreerde binnenvaartondernemers bekend staat als de grootste binnenvaartgemeente in Nederland. Langs de waterwegen en havens van Zwijndrecht tot aan Hendrik-Ido-Ambacht bevinden zich vooraanstaande scheepvaartgerelateerde bedrijven, waardoor Zwijndrecht trots de titel ‘thuishaven van de binnenvaart’ draagt.

In 2022 namen het bestuur van Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) en het interim-bestuur van Expertise en Innovatie Centrum Binnenvaart (EICB), Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB), en Bureau Telematica Binnenvaart (BTB) (samen vanaf heden IN-CITE) een logische beslissing: ze vestigden zich in Zwijndrecht, als zijnde ‘Binnenvaarthuis’.

Het Binnenvaarthuis is niet zomaar een kantoorruimte. Het Binnenvaarthuis is het tastbare bewijs van de samenwerking tussen KBN en IN-CITE, die een brug slaan tussen het vertegenwoordigen van belangen en het bevorderen van innovatie in de binnenvaartsector. Het biedt moderne faciliteiten voor effectieve communicatie en samenwerking, waardoor professionals uit de sector elkaar kunnen ontmoeten, ideeën kunnen uitwisselen en oplossingen kunnen bedenken voor de uitdagingen van de binnenvaart. Er zijn vergaderzalen in verschillende groottes aanwezig voor vergaderingen. En er is geïnvesteerd in een podcaststudio. Deze studio dient om kennispartners te betrekken bij informatieve podcasts.

KBN richt zich op duurzaamheid, modal shift, digitalisering, veiligheid, infrastructuur, werkgeversbelangen en de arbeidsmarkt. IN-CITE voegt waardevolle expertise toe op het gebied van technologie, economie, vergroening en digitalisering, opgebouwd door deelname aan onderzoeksprojecten en uitvoering van subsidieregelingen.

De uitdagingen voor de binnenvaartsector zijn aanzienlijk en vragen om een integrale aanpak. Het Binnenvaarthuis biedt een veilige haven voor ideeën en innovatie, en met IN-CITE als kennispartner kijken we vol vertrouwen naar de toekomst.

Samen varen we de toekomst tegemoet!

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -