- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHerstel Stuw Borgharen is begonnen

Herstel Stuw Borgharen is begonnen

- Advertentie -

Delen

Mourik Infra is in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met het herstel van stuw Borgharen. Hiervoor worden onder meer de bodembescherming en de scheepvaartopening van de stuw op de Maas aangepakt. De bedoeling is dat het karwei voor de start van het hoogwaterseizoen is geklaard.

Dinsdag 9 april zijn we gestart met het herstellen van schade aan de bodembescherming”, meldt Rijkswaterstaat. “Het gaat nu om de bodem aan de zuidkant van de stuw. Hiervoor zet de aannemer verschillende schepen en een ponton in. Daarmee voeren ze grind en onderwaterbeton aan en verwerken ze deze materialen op de bodem van de stuw. Het beton wordt gebracht door middel van betonmixers, die via de weg komen.”

Tijdelijke kering

Als de bodembescherming is hersteld, start de aanleg van een tijdelijke kering. Die wordt gebouw met big bags gevuld met grind.

“Door deze kering kunnen we veilig starten met het herstel van de scheepvaartopening. De overige stuwopeningen worden ook onderzocht. Het doel is om voor het hoogwaterseizoen alle schade te hebben hersteld, zodat de stuw weer volledig functioneert.”
De werkzaamheden leveren geen hinder op voor de scheepvaart.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -