Havens zetten zich in voor schone brandstoffen

0
(archieffoto Tekst & Toebehoren)

Een nieuw op te richten ‘Future Fuels Network’ gaat zich inzetten voor de komst en invoering van schone brandstoffen voor de scheepvaart. Dat is op 6 oktober tijdens de maritieme conferentie SIBCON in Singapore bekendgemaakt. Onder meer Havenbedrijf Rotterdam maakt daar deel van uit.

Samen met de zusterbedrijven uit Singapore en Japan zal Havenbedrijf Rotterdam plannen ontwikkelen voor de verdere introductie van koolstofarme en schone brandstoffen voor de maritieme sector. Het gaat om kennisontwikkeling en demonstratieprojecten op het gebied van bunkering.

Klimaatverandering tegengaan

Op SIBCON, de Singapore International Bunkering Conference and Exhibition, vond een virtuele ondertekening plaats van het samenwerkingsverband. Volgens Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam, bevindt “de wereld zich met de corona-pandemie in een uitzonderlijke situatie. Dit is ook een moment om ons te heroriënteren op de toekomst en zeker te stellen dat we afdoende maatregen nemen om klimaatverandering tegen te gaan en ook de economische neergang te adresseren.”

Volgens Castelein is het Future Fuels Network “een voorbeeld hoe havenbedrijven een bijdrage kunnen leveren de decarbonisatie van de maritieme sector. Met een roadmap en nieuwe infrastructuur voor klimaatneutrale en schone maritieme brandstoffen kunnen we het verschil maken.”

De bedoeling is dat in de toekomst meer havens zich aansluiten bij het Future Fuels Network.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.