Grote stappen bij Nextlogic

0

Woensdag 19 september werd weer een Binnenvaartcafé gehouden, georganiseerd door het BVB in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam. De bijeenkomst behandelt altijd actuele onderwerpen en geeft daarna voldoende gelegenheid na te praten en te netwerken tijdens een borrel. De onderwerpen waren Next­logic, de West-Brabant Corridor en verlader Triferto.


Wouter Groen is nu verantwoordelijk voor de sinds kort zelfstandige entiteit Nextlogic en gaf een update. Er worden grote stappen gezet met diverse grote partijen die aangesloten zijn. Volgend jaar zomer zal de operationele live-gang zijn met de integrale planning.

Luc Smits van Combined Combi Terminal in Moerdijk sprak daarna de zaal bij over de West-Brabant Corridor. Binnen dit initiatief werken de terminals in Tilburg, Moerdijk en Oosterhout samen door afspraken te maken en lading te bundelen voor een betere en efficiënte punt/punt-verbinding naar Rotterdam.

Tot slot kwam Triferto aan het woord. Triferto is een internatio­nale groothandel in minerale meststoffen. Zowel de aanvoer als afvoer gaat met name via het water. Ze stonden die middag open voor nieuwe logistieke concepten en gaven de zaal de vraag mee hoe zij hun CO2-footprint konden bepalen en vertalen naar hun bedrijfsvoering. Dit gaf voldoende stof tot napraten na de bijeenkomst tijdens de netwerkborrel.

Het Binnenvaartcafé wordt zo’n twee à drie maal per jaar in het World Port Center georganiseerd door het BVB en het Havenbedrijf Rotterdam. Begin volgend jaar zal de eerstvolgende bijeenkomst weer plaats vinden. Heeft u interesse een keer aanwezig te zijn? Stuur dan even een mailtje naar info@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl, dan zetten we u op de genodigdenlijst.

 

Binnenvaartpresentatie EIC Rozenburg opgeknapt

De rustige zomermaanden zijn benut om de binnenvaartpresentatie in het EIC Mainport in Rozenburg op te knappen. Het EIC is het Expositie- en Informatie Centrum en schenkt op een interactieve wijze aandacht aan activiteiten in de haven. Jaarlijks komen hier duizenden scholieren uit de regio en van daarbuiten om zich te verdiepen in de haven en de verschillende spelers daarbinnen.
Ook de binnenvaart heeft een plek binnen het EIC met een deel van een stuurhut en een binnenvaartspel dat de jongeren kunnen spelen. Deze presentatie was echter vrij verouderd, dus was tijd om hier iets aan te doen. Het BVB kon met steun van het Nederlands BinnenvaartBureau wat verbeteringen doorvoeren in de presentatie. De stuurhut heeft een likje verf gekregen en kleine reparaties zijn uitgevoerd. Alphatron heeft marifoons geïnstalleerd, zodat het marifoongeluid uit de regio te horen is in de stuurhut.

Tot slot is er een wand gemaakt met een groot scherm waarop een film wordt getoond over werken in de binnenvaart. Deze film heeft het BVB laten maken door de Maritime Filming Group en laat mooie beelden zien over het leven en werken aan boord. De focus ligt op wat je allemaal voor werkzaamheden doet aan boord, wat het je biedt en wat je in huis moet hebben om aan de slag te gaan op een schip. We hopen zo natuurlijk weer veel jongeren kennis te laten maken met werken op een schip en hen enthousiast te maken te kiezen voor een binnenvaartopleiding.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.