Gevaar op PM-kanaal door Sneekweek

0

Van 1 tot en met 6 augustus is de 80e Sneekweek. Dat betekent grote drukte door de vele zeil- en andere jachten op het Snekermeer en omliggende vaarwegen. Rijkswaterstaat adviseert de beroepsvaart op het Prinses Margrietkanaal die week ‘extra goed op te letten en waar nodig het vaargedrag aan te passen’. Zelf zet Rijkswaterstaat extra voorlichting in om een vlotte en veilige doorvaart te bevorderen.

Het belooft tijdens het zeilevenement een drukte van belang te worden met recreatievaart die het Prinses Margrietkanaal oversteekt richting het Sneekermeer en richting Sneek. Om dat zo veilig mogelijk te laten gebeuren adviseert Rijkswaterstaat de recreanten bij het naderen en oversteken van het kanaal goed op de beroepsvaart te letten en deze de ruimte te geven.

‘Dit geldt in het bijzonder voor de recreatievaart komende uit de Houkesloot, de verbinding tussen Sneek en het Sneekermeer. In de Houkesloot wordt hiervoor een lichtkrant ingezet. Daarnaast worden schippers geïnformeerd via social media en andere media.’

 

Uitkijk voorop

De beroepsvaart wordt geattendeerd op de extra drukte op het water en het vele kruisende recreatieverkeer tijdens het evenement. Rijkswaterstaat raadt schippers aan ‘bij gevaarlijke situaties wat vaker een geluidssein te geven, indien nodig de snelheid aan te passen en een uitkijk voorop te plaatsen’.

Op de sluis bij Terherne en de Prinses Margrietsluis bij Lemmer komen lichtkranten met informatie over de intensieve recreatievaart tijdens dit evenement. Ook de schepen van Rijkswaterstaat infomeren de beroepsvaart over de grote drukte op en rond het Sneekermeer.

 

Controle

Tijdens de Sneekweek blijven de geldende vaarregels van kracht. Rijkswaterstaat vaart op en rond het Sneekermeer en controleert met name op te snel varen, het negeren van de stuurboordwalverplichting en hinderlijk vaargedrag.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.