- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGeniemuseum zoekt schippers voor RV 29

Geniemuseum zoekt schippers voor RV 29

- Advertentie -

Delen

De RV 29 is de grote trots van het Geniemuseum in Vught.  Door natuurlijk verloop dreigt het museumschip niet of minder te kunnen varen nu er steeds minder vrijwilligers zijn die over het benodigde vaarbewijs beschikken. Daarom zoekt het Geniemuseum nieuwe schippers.

Rijksvaartuig 29 is 25 meter lang en 5,85 meter breed. De diepgang is 2,00 meter. Het historische schip is in 1954 in opdracht van de Koninklijke Landmacht onder bouwnummer 141 gebouwd op de werf van J.H. van Eijk in Sliedrecht. Dat jaar is de RV 29 in dienst gesteld bij de Vaar- en Duikerschool van het Regiment Genietroepen. Het schip heeft als sleepboot, bergings-, duikerinstructie- en vaarinstructievaartuig tot 2004 dienstgedaan bij de Genie.

In 2005 is de RV 29 eigendom geworden van de Rekwisieten Commissie Koninklijke Landmacht. Deze RCKL heeft de RV 29 op langdurige bruikleenbasis verstrekt aan de Stichting Historische Genie Verzameling, kortweg het Geniemuseum, in Vught. Voorafgaand was het schip in de originele staat teruggebracht. Daarvoor zorgden het Havenmuseum Rotterdam, het Legermuseum en het Geniemuseum samen.

Evenementen

De RV 29 is een rekwisiet dat bij de geschiedenis van het korps Genietroepen hoort. Het wordt onderhouden en gevaren door vrijwilligers van de nautische tak van het Geniemuseum. Die zoekt nu naar nieuwe vrijwilligers om met het schip te varen. Dat gebeurt op aanvraag. De RV 29 vertegenwoordigt het Regiment Genietroepen op allerlei evenementen in Nederland.

Belangstellenden kunnen zich melden via [email protected].

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -