Binnenvaart krijgt nieuwe afvalcontainers in Rotterdam

0
Door toegangscontrole kan straks alleen de binnenvaart nog gebruikmaken van de containers. ((foto Ries van Wendel de Joode)

Havenbedrijf Rotterdam houdt begin september een de aanbesteding voor de levering van 92 nieuwe afvalcontainers voor de binnenvaart in het haven- en industriegebied.

De bovengrondse afvalcontainers zullen voorzien zijn van een vulgraadmeter, toegangscontrole en een containermanagementsysteem. Nu worden de afvalbakken op veel plaatsen ook gebruikt door anderen dan schippers en daardoor zijn ze vaak overvol.

Glas en papier

Het Havenbedrijf streeft ernaar dat daarbij gebruik wordt gemaakt van de binnenvaartplatform-app van Park-line Aqua, maar staat ook open voor andere oplossingen. Onderdeel van deze aanbesteding is een proef met inzameling van glas en papier op drie nog te bepalen locaties.

De nieuwe afvalcontainers vervangen de huidige grijze bakken die specifiek bestemd zijn voor binnenvaartschippers. Op termijn worden ook de afvalcontainers voor vrachtwagenchauffeurs en recreanten vervangen.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.