- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsJan Overdevest (Waalhaven Group) is Havenman van het Jaar 2022

Jan Overdevest (Waalhaven Group) is Havenman van het Jaar 2022

- Advertentie -

Delen

Jan Overdevest is gekozen tot Havenman van het Jaar 2022. Hij is CEO van de Waalhaven Group. Dat familiebedrijf is al meer dan een halve eeuw actief in de Rotterdamse haven en gespecialiseerd in de logistieke dienstverlening voor volle en lege containers, met name door inzet van de binnenvaart.

De groep beschikt over vier eigen terminals in de regio Rotterdam en één in het Limburgse Born. Met de binnenvaart biedt het bedrijf verbindingen aan tussen Rotterdam, Antwerpen en het achterland.

Nieuwe plannen op Maasvlakte

Aanleiding voor de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar in Rotterdam om de onderscheiding aan Overdevest toe te kennen, is de aankondiging van een nieuw depot voor lege containers op de Maasvlakte, grenzend aan de Euromax-terminal. Ook heeft de Waalhaven Group samen met Matrans een aanvraag gedaan voor de ontwikkeling van een containerterminal, eveneens op de Maasvlakte. “De plannen passen in de ambitieuze maar behoedzame groeistrategie door de jaren heen, waarmee het familiebedrijf is uitgegroeid tot een stabiele speler in de haven van Rotterdam”, aldus de jury.

Daarnaast heeft Jan Overdevest zijn benoeming te danken aan zijn inzet voor de havengemeenschap. Hij is ambassadeur van het Deltalinqs Climate Program, waarbinnen hij zich inzet voor een uitstootvrije transport en overslag in de haven. De Waalhaven Group investeert zelf ook in de elektrificatie van zijn terminals.

42e Havenman

Jan Overdevest is de 42e havenprominent op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding krijgt uitgereikt, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto. Hij wordt de opvolger van Bart Leenders, vice president Production Renewable Products bij Neste, de Havenman van het Jaar 2021.

Volgens traditie wordt de onderscheiding uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst op de tweede maandag van het nieuwe jaar, in het bijzijn van oud-Havenmannen en -vrouwen, havenautoriteiten, leden van de havengemeenschap en vertegenwoordigers van de media. De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier onafhankelijke journalisten, de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsors van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -