- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGedeeltelijke stremmingen Beatrixsluis in februari

Gedeeltelijke stremmingen Beatrixsluis in februari

- Advertentie -

Delen

Van zaterdag 10 februari 08.00 uur tot en met maandag 12 februari 08.00 uur en van zaterdag 17 februari 08.00 uur tot en met maandag 19 februari 08.00 uur voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat reparatiewerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis. Tijdens de werkzaamheden is steeds één van de twee kolken gestremd voor de scheepvaart.

Het gaat in beide weekenden om reparatiewerkzaamheden aan de hefdeuren, steeds aan één sluiskolk tegelijk. Het weekend van 10 februari wordt gewerkt aan de oostelijke kolk. Het weekend van 17 februari wordt er gewerkt aan de westelijke kolk.

 

Afdichtingsstrips

Het gaat om het vervangen van de afdichtingsstrips op de deuren. Deze strips zorgen ervoor dat de sluisdeur waterdicht is afgesloten als er geschut wordt.

De geplande werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden niet worden uitgevoerd. Het weekend van zaterdag 24 februari 08.00 uur tot en met maandag 26 februari 08.00 uur geldt daarom als reserveweekend, ook voor het geval de werkzaamheden uitlopen.

 

(foto’s RWS)

Langere wachttijden

Naar verwachting krijgen schippers tijdens deze gedeeltelijke stremming te maken langere wachttijden. Die kan tot meerdere uren oplopen, verwacht Rijkswaterstaat. Er worden daarom extra wachtplaatsen gecreëerd. “De huidige overnachtingsplaatsen langs het Lekkanaal heffen we hiervoor tijdens de stremming tijdelijk op, borden geven dit ter plekke aan.”

Rijkswaterstaat meldt via twitter (@beatrixsluis) tijdens beide weekenden de actuele wachttijden en meldt het daar ook als de werkzaamheden eerder klaar zijn.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -