- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFrieslandCampina kiest voor DC in Meppel om binnenvaart

FrieslandCampina kiest voor DC in Meppel om binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Op 22 januari is het nieuwe distributiecentrum van FrieslandCampina in Meppel feestelijk geopend. FrieslandCampina zal het distributiecentrum gebruiken voor de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel en vanuit naar het buitenland verspreiden. Het duurzaam gebouwde distributiecentrum zorgt voor efficiënter transport en een lagere CO2-uitstoot.

Het nieuwe centrum werd onder luid applaus feestelijk geopend door president Kathy Fortmann van FrieslandCampina Ingredients en Meppels burgemeester Richard Korteland. Fortmann: “Het distributiecentrum betekent veel voor FrieslandCampina en de omgeving. Meppel heeft een gunstige centrale ligging en goede bereikbaarheid over zowel de weg als het water. Door de duurzame bouw en efficiëntere transport levert het een belangrijke bijdrage aan de reductie van de uitstoot van CO2.”

 

Gunstige ligging

Het 31.000 vierkante meter tellende distributiecentrum is bestemd voor opslag en overslag van zuivelproducten voor exportmarkten als China, Hongkong, Rusland en Griekenland en vervangt distributiecentra in Meppel, Hoogeveen, Heerenveen en Veendam.

Voor Meppel is gekozen vanwege de gunstige ligging. Vanuit het nieuwe DC Noord kunnen de zuivelproducten rechtstreeks over het water naar de Rotterdamse haven, wat een aanzienlijke vereenvoudiging van de keten betekent. Jaarlijks zullen er meer dan 9.000 exportcontainers en 8.000 truckzendingen afgehandeld worden. Ook over land is de locatie goed bereikbaar en zijn er goede verbindingen met de rest van de wereld.

 

Reductie van CO2-uitstoot

FrieslandCampina maakt gebruik van externe partijen voor de distributie en huurt het distributiecentrum. DC Noord biedt werk aan circa 35 medewerkers. Het centrum is met duurzame materialen gebouwd en is duurzaam in gebruik. Daardoor heeft het gebouw het duurzaamheidskeurmerk BREAAM ‘Very Good’ gekregen.

De verwachting is dat naast de jaarlijkse efficiencybesparing een reductie van 1,5 miljoen transportkilometers wordt gerealiseerd, wat neerkomt op een reductie van CO2-uitstoot van 650.000 kilo.

Foto: vlnr directeur Plan & Deliver Han Kampman, president Kathy Fortmann (FrieslandCampina Ingredients), Gedeputeerde Henk Brink en Meppels burgemeester Richard Korteland en wethouder Henk Ten Hulscher.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -