Frankenbach wint Zilveren Schakel Portbase

0

Frankenbach Container Service heeft de Port Community Award gewonnen in de categorie Achterlandvervoerders. De jury noemde het bedrijf uit Mainz ‘een voorbeeldbedrijf voor het grensoverschrijdend gebruik van het Port Community System richting het achterland’. Frankenbach is het eerste buitenlandse bedrijf dat een Zilveren Schakel van de Portbase Community Award wint.

PCA-Frankenbach
Operations Manager Andreas Wagner van Frankenbach (links) ontving de Zilveren Schakel uit handen van jurylid Emiel Hoogsteden van Havenbedrijf Rotterdam. (foto’s Portbase)

Met de Port Community Award beloont Portbase bedrijven die zich onderscheiden in de informatie-uitwisseling via het Port Community System van de Nederlandse havens. Die informatie-uitwisseling wordt voor de havens en het havenbedrijfsleven steeds belangrijker. ‘Het is dé manier om logistieke ketens verder te stroomlijnen en zo een voorsprong op te bouwen in de internationale concurrentiestrijd.’ Aldus Portbase zelf, dat de systemen en diensten daarvoor aanbiedt.

Rotterdam en Amsterdam zijn de moeders. Intussen sluiten steeds meer havens aan. Tijdens de vijfde uitreiking van de Awards, donderdag 26 maart in het Hulstkampgebouw, kondigde Portbase-directeur Iwan van der Wolf aan dat ook Groningen Seaports binnenkort met het Port Community System gaat werken.

 

[kader positie=”rechts” breed=”44″]

Alle genomineerden

Expediteurs/exporteurs/importeurs
Am Zehnhoff-Söns
Customs Made Clearance
Ritra Cargo Holland

Rederijen/cargadoors/agenten
Cargill
”K” Line
Unifeeder

Achterlandvervoerders
BCA Intermodal
Frankenbach Container Service
Jan de Rijk Logistics

Terminals/achterlandterminals
Barge Terminal Tilburg
RWG en APM Terminals MVII
Zeeland Refinery

[/kader]

Barge Planning

Frankenbach is al lange tijd deelnemer aan Portbase voor alle modaliteiten: binnenvaart, spoor en weg. ‘Frankenbach ziet duidelijk de meerwaarde van haar deelname voor een soepele afhandeling van lading in de Nederlandse havens. Als echt familiebedrijf schakelt de onderneming snel en pakt het nieuwe ontwikkelingen serieus op’, staat in het juryrapport.

Frankenbach was bijvoorbeeld als allereerste binnenvaartoperator klaar voor het gebruik van de service Barge Planning bij de nieuwe containerterminals op Maasvlakte 2.

 

Cargill wint Gouden Schakel

De winnaar van de Gouden Schakel werd gekozen uit de categoriewinnaars, de Zilveren Schakels. Cargill, de winnaar van de Zilveren Schakel bij de rederijen/cargadoors/agenten, won deze overall prijs. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb reikte deze vijfde Port Community Award uit. Volgens de vakjury is het agro-industriële concern uit Amsterdam de absolute Gouden Schakel in de informatie-uitwisseling van de Nederlandse havens.

Tom Koster van Cargill kreeg de prijs uit handen van burgemeester Aboutaleb.
Tom Koster van Cargill kreeg de prijs uit handen van burgemeester Aboutaleb.

Andere Zilveren Schakel-winnaars waren Ritra Cargo Holland (categorie expediteurs/exporteurs/importeurs) en APM Terminals Maasvlakte ll en RWG gezamenlijk (categorie terminals/achterlandterminals). De jury was enthousiast over de inzet van de twee nieuwe terminals op Maasvlakte 2, die beide het voormelden van schepen, trucks en treinen, met lading- en douanegegevens via Portbase verplicht stellen.

‘Hiermee geven zij een belangrijke boost aan het gebruik van het Port Community System en aan de groei van de community in het algemeen, óók in het achterland’, legde de jury uit. ‘Mede dankzij hun massa krijgen zij partijen daadwerkelijk in beweging en weten zo door de gehele logistieke keten nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten.’

 

 

Niels Dekker van RWG (2e van rechts) en Jouke Schaap van APMT (rechts) Maasvlakte 2 met hun prijs. Links presentatrice Astrid Joosten, naast haar
Niels Dekker van RWG (2e van rechts) en Jouke Schaap van APMT (rechts) Maasvlakte 2 met hun prijs. Links presentatrice Astrid Joosten, naast haarjurylid Bert Wiersema van de Douane.

 

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.