Fietsgids voor Rotterdams havengebied

0

Het Rotterdamse havengebied is in trek bij fietsers. De afgelopen jaren is een compleet nieuw fietsroutenetwerk aangelegd. De ANWB springt daarop in door twintig fietsroutes samen te stellen “dwars door de wereld van schoorstenen, gekleurde containers en loodsen die ogen als bungalows”. De routes zijn gebundeld in de onlangs verschenen ANWB fietsgids Rotterdam Havengebied.

Mix
De routes variëren van 10 tot 64 kilometer. Ze zijn afwisselend en voeren langs havens en raffinaderijen, monumentale panden vol havenhistorie, vestingstadjes maar ook via veerpontjes en over dijken door het oer-Hollandse achterland. Industrie en natuur vormen een prachtige mix in deze verrassende gids. Er staan bovendien allerlei tips in om af te stappen bij bezienswaardigheden, musea en horeca-adressen.
Het havengebied is ruim genomen. Zo is er de Lek en IJssel-route, die onder meer door Capelle, Krimpen en Lekkerkerk voert en wie de Hoek van Holland-route kiest, ziet ook nog een stukje van den Haag.

De ANWB Fietsgids Rotterdam Havengebied is gemaakt in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam. Het boekje kost € 8,95 (ANWB-ledenprijs € 8,50) en is verkrijgbaar bij ANWB-winkels, de boekhandel en online te bestellen via anwb.nl/webwinkel.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.