- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEIC trekt in bij te bouwen ‘Havenervaringscentrum’

EIC trekt in bij te bouwen ‘Havenervaringscentrum’

- Advertentie -

Delen

Het Educatief Informatie Centrum (EIC) verhuist van de Landtong Rozenburg naar het nieuw te bouwen Havenervaringscentrum op de Maasvlakte. Dat is de opvolger van informatiecentrum FutureLand. Het komt vlak bij het recreatiestrand van Maasvlakte 2 aan het einde van de Amaliahaven. De bouw start in het voorjaar van 2023.

President-directeur Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam en bestuursvoorzitter Ben Vree van de stichting EIC ondertekenden woensdagmiddag 19 oktober een samenwerkingsovereenkomst. Het Havenervaringscentrum opent naar verwachting zijn deuren in het najaar van 2024. Vanaf dan zullen EIC-medewerkers rondleidingen, excursies en exposities verzorgen voor scholieren en jongeren uit heel Nederland. Voor het huidige pand waarin het EIC is gevestigd op de Rozenburgse landtong wordt een nieuwe eigenaar gezocht.

Boeiend verhaal

“We zijn verheugd dat onze samenwerking met educatiecentrum EIC wordt verdiept en dat het EIC in het nieuwe Havenervaringscentrum komt. Beide organisaties zijn bij uitstek geschikt om het boeiende verhaal van de haven te vertellen en te verbeelden”, aldus Allard Castelein. “Door deze intensieve samenwerking tussen Havenbedrijf, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen zullen wij nog beter in staat zijn om jongeren bekend te maken met de carrièremogelijkheden van onze prachtige haven”, aldus Ben Vree.

Huis van de haven

Het nieuw te bouwen Havenervaringscentrum moet het huis van de haven worden; dé plek waar een breed publiek op spannende en interactieve wijze kan kennismaken met de complexe, dynamische wereld van de grootste en modernste haven van Europa.

Het centrum laat mensen ontdekken en begrijpen wat de haven van Rotterdam is en betekent voor maatschappij, economie en omgeving, nu en in de toekomst. Grote veranderingen als de energietransitie en digitalisering worden op een aantrekkelijke en begrijpelijke wijze uitgelegd.  E komen wisseltentoonstellingen, worden rondvaarten en rondritten verzorgd. De mogelijkheid om te vergaderen en goede horeca maken het programma compleet voor een breed publiek, onderwijs en zakelijke bezoekers.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -