Eenmalig doorvaarmoment door sluis Roode Vaart

0
Sluis Roode Vaart (foto Waterschap Brabantse Delta)

20 december organiseert het waterschap een eenmalig doorvaarmoment door de sluis Roode Vaart. Schippers die zich daarvoor willen aanmelden kunnen dat doen via sluisroodevaart@brabantsedelta.nl, met vermelding van naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Aan de sluis Roode Vaart in Moerdijk wordt momenteel groot onderhoud uitgevoerd door het waterschap. Een speciale hefkraan zal de hefdeur openen tijdens het doorvaarmoment. Daarna zal de sluis weer voor langere tijd sluiten.

Inlaat zoet water

De sluis ondergaat een opknapbeurt. De waaierdeuren en hefdeuren zijn inmiddels onder handen genomen. Deze deuren houden hoog water buiten en zorgen ervoor dat boten bij doorvaart via de sluis het peilverschil tussen het Hollands Diep en De Roode Vaart kunnen overbruggen.

Ook de inlaat van zoet water via de sluis Roode Vaart vormt een belangrijke maatregel voor een toekomstbestendige zoetwatervoorziening in West-Brabant voor met name de landbouw. De droogte van 2018 heeft dit bevestigd, schrijft Waterschap Brabantse Delta.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.