Eemshaven na verruiming bereikbaar voor schepen tot 14 meter

0

Om de economische ontwikkeling van Noord-Nederland te versterken wordt de vaarweg tussen Eemshaven en de Noordzee de komende jaren verbreed en verdiept. Zo wordt de Eemshaven bereikbaar voor schepen met een diepgang tot 14 meter. Daarnaast worden maatregelen getroffen voor een vlotte en veilige scheepvaart.

Vandaag zijn het Ontwerptracébesluit (OTB), het milieueffectrapport (MER) en de Passende Beoordeling Verruiming vaarweg Eemshaven-Noordzee ter inzage gelegd. Tot en met 12 maart kunnen burgers, bedrijven en organisaties een officiële reactie (zienswijze) op de plannen geven. Om het publiek te informeren vinden in februari drie informatiemarkten plaats.

In 2017 gereed
Alle documenten van het project en informatie over de wettelijke procedure zijn te vinden op www.centrumpp.nl. Iedereen kan zijn of haar zienswijze indienen. Deze worden verwerkt in een reactienota en het Tracébesluit (TB) dat de minister eind 2014 vaststelt. Hierop volgt opnieuw een inspraakronde. Als alles volgens verwachting verloopt, beginnen de werkzaamheden in 2015 en is de verruiming in 2017 gereed.
Tot met 12 maart zijn de documenten ook in te zien bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag, het ministerie van Economische Zaken in Den Haag en Groningen, het provinciehuis in Groningen, het gemeentehuis van Eemsmond in Uithuizen en de gemeentehuizen van diverse Duitse steden Stadt Borkum, Gemeinde Bunde, Stadt Emden, Gemeinde Jemgum, Gemeinde Krummhörn, Stadt Leer, Gemeinde Westoverledingen en Stadt Papenburg, Gemeinde Moormerland en Stadt Weener.

Informatiemarkten
Om het publiek te informeren over de verruiming van de vaarweg Eemshaven-Noordzee organiseert Rijkswaterstaat een aantal informatiemarkten in Nederland en Duitsland. Op deze informatiemarkten kan het publiek uitleg krijgen over onder andere het ontwerp, de planning en de werkzaamheden:
– dinsdag 4 februari, 16.00 – 21.00 uur, Hotel Het Gemeentehuis, Hoofdstraat Oost 16, 9981 AH Uithuizen (NL)
– donderdag 6 februari, 18.00 – 21.00 uur, Kulturinsel, Goethestraße 25, 26757 Borkum (D)
– dinsdag 11 februari, 18.00 – 21.00 uur, Hotel Falderpoort, Courbierestraße 6, 26725 Emden (D)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.