KSV is eruit over toetreding BLN

0

Het hoofdbestuur van Koninklijke Schuttevaer heeft ingestemd met de toetredingsovereenkomst voor Binnenvaart Logistiek Nederland. Vorige week hadden de voorzitters van BLN (Piet IJssels) en KS (Annemarie Jorritsma) al overeenstemming bereikt.

Koninklijke Schuttevaer ondertekende bij de oprichting van BLN op 5 september 2013 al de statuten. De toetredingsovereenkomst bevat nadere afspraken en regelt ook de onderlinge verhoudingen. Binnen het KS-hoofdbestuur is een commissie ingesteld die adviseert over het verdere integratieproces.

Achterban
BLN meldt verheugd te zijn ‘met het feit dat het hoofdbestuur van KS zich inzet om de toetredingsovereenkomst concreet vorm te geven. Tevens zijn het BLN-bestuur en de directie zich ervan bewust dat de achterban van KSV zich duidelijk uitspreekt omtrent het integratieproces in BLN. We juichen dat enthousiasme voor en vertrouwen in BLN van harte toe.’
Tijdens de jaarvergaderingen van de Schuttevaer-afdelingen in december en januari zorgde de vorming van BLN voor felle discussies. De steun voor de koepelorganisatie stond buiten kijf; wel waren de meningen verdeeld over het tempo waarin KS zich moet aansluiten en de mate van zelfstandigheid die de vereniging zou moeten behouden.
Met de toetredingsovereenkomst komt daar nu duidelijkheid over. Het BLN-bestuur besluit 13 februari formeel over de afspraken. BBU tekende al in december zo’n overeenkomst.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.