Duitsland scherpt coronaregels aan voor reizigers uit Nederland

0
Duitsland covid regels
(illustratie Maxim)

Door het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland heeft de Duitse overheid ons land aangemerkt als hoogrisicogebied. Voor reizigers uit Nederland geldt daardoor sinds dinsdag 6 april een aanmeldplicht als ze de Duitse grens passeren.

Dat kan met het formulier op www.einreiseanmeldung.de. Uitzonderingen gelden voor een doorreis door Duitsland en een verblijf korter dan 24 uur in Duitsland. Daarnaast moet er een negatieve coronatest (een PCR-test of een sneltest) zijn die niet ouder is dan 48 uur.

Opvarenden

Voor bemanningsleden van binnenvaartschepen is de negatieve coronatest niet verplicht, op voorwaarde dat ze aan boord blijven, zo meldt BLN-Schuttevaer op haar website. Zodra opvarenden het schip verlaten, gelden dezelfde regels als voor gewone reizigers.

“De deelstaten Baden-Württemberg, Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts hebben de aanbeveling waarop deze maatregelen ten uitvoer worden gelegd, ingevoerd met een specifieke regeling/vrijstelling voor de binnenvaart”, aldus BLN-Schuttever. “Dit betekent dat bemanningsleden in deze voor de binnenvaart belangrijke staten zich vrij kunnen bewegen zonder beperkingen, zolang er maatregelen zijn genomen om contacten te vermijden, met name het niet van boord gaan als dat niet strikt noodzakelijk is.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.