- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDuitsland: sneller subsidie voor multimodale terminals

Duitsland: sneller subsidie voor multimodale terminals

- Advertentie -

Delen

In Duitsland is sinds begin dit jaar een aangepaste subsidieregeling van kracht voor de bouw van multimodale overslaginfrastructuur. Bedrijven kunnen tot 80 procent subsidie krijgen voor dergelijke projecten. In totaal stelt de overheid dit jaar 93 miljoen euro ter beschikking.

Met de steunmaatregel wil Duitsland de modal shift van de weg naar het water en het spoor versnellen. De nieuwe regeling is breder opgezet dan de oude en ook eenvoudiger. Voortaan zal de overheid sneller (binnen één maand) bepalen of bedrijven die een aanvraag hebben ingediend in aanmerking komen voor subsidie.

De garantiestelling is vereenvoudigd. De overheid verwacht dat hierdoor meer bedrijven gebruik gaan maken van de maatregel, die loopt tot eind 2021 – een jaar langer dan de vorige. De sector heeft positief op de steunmaatregel gereageerd. Boris Kluge, directeur van binnenhavenbond BöB, spreekt van een goed signaal voor het gecombineerde vervoer. Havens en bedrijven krijgen meer zekerheid, aldus Kluge.

 

Nog te complex

De BöB had er gezamenlijk met andere bonden bij de overheid op aangedrongen om de bestaande regeling aan te passen. Die was zo complex en zwaar voor bedrijven dat de subsidies de afgelopen jaren niet zijn opgesoupeerd.

De BöB vindt de nieuwe maatregel nog steeds te complex en vraagt om verdere vereenvoudiging waardoor volgens de bond meer projecten – ook initiatieven van kleine bedrijven – in aanmerking komen voor subsidie.

 

foto: DrBest

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -