- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEerste damwanden voor 3e kolk

Eerste damwanden voor 3e kolk

- Advertentie -

Delen

De 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis krijgt steeds meer vorm. Sas van Vreeswijk is deze week begonnen met het intrillen van damwanden voor de sluishoofden. Er is gestart met het buitenhoofd, aan de kant van de Lek.

Aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk start met het maken van een bouwkuip op de plek waar het buitenhoofd komt: de waterkerende behuizing van beton en staal waarbinnen de roldeuren van de sluis heen en weer kunnen schuiven.

beatrix-deur-illustratieIn een sluishoofd bevindt zich eveneens een deurkas. Dit is een ruimte die – door een afsluitschot te plaatsen – tevens gebruikt kan worden als droogdok. Hierdoor kunnen reparatie- en onderhoudswerkzaamheden op locatie plaatsvinden zonder de deuren te verwijderen. Naar verwachting moeten de deuren eens in de acht jaar drooggezet worden voor onderhoud.

Na het buitenhoofd gaat Sas van Vreeswijk verder met het bouwen van het binnenhoofd. Daarna worden de wanden over de lengte van de 3e kolk geplaatst.

Het maken van de bouwkuip doet Sas van Vreeswijk met behulp van damwanden. Deze damwanden worden in de grond getrild om te overlast voor de omgeving te beperken.

3beatrix_damwand_2

 

foto’s Rijkswaterstaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -